Συγκινητική υποδοχή για τους Ημαθιώτες αθλητές των Special Olympics στηΒέροια


Ούτε ένας ούτε δύο αλλά έντεκα μοναδικοί αθλητές της Ημαθίας κατάφεραν να αποσπάσουν είκοσι μετάλλια στους δέκατους  Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στην Κορέα.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν αθλητές από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και τα  παιδιά-αθλητές  του Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν.Ημαθίας “Τα παιδιά της Άνοιξης”, τα οποία σημείωσαν τεράστιες επιτυχίες και επέστρεψαν “φορτωμένα” με μετάλλια, χρυσά, ασημενα και χάλκινα, χαρίζοντας χαμόγελα αλλά και συγκίνηση σε γονείς, προπονητές και τον κόσμο που τους περίμενε στην τελετή υποδοχής που είχε διοργανώσει ο Δήμος Βέροιας, με σκοπό να τιμήσει την υπέροχη προσπάθεια αυτών των παιδιών.

Τους αθλητές υποδέχθηκε ο κ. Μαυροκεφαλίδης, ο βουλευτής κ. Τσαβδαρίδης, ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Χατζηαθανασίου, ο κ.Κούτρας, η κ.Παπαιωάννου, εκπρόσωποι από τους Δήμους Νάουσας και Αλεξάνδρειας (κ. Βενιόπουλος), σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αλλά και απλός κόσμος.

Η συγκίνηση ήταν έντονη στα μάτια όλων, η επιτυχία των παιδιών, όπως σημείωσε ο κ. Μαυροκεφαλίδης "δεν τους κάνει τώρα νικητές καθώς έχουν ήδη καταξιωθεί ως νικητές της ζωής προ πολλού".

Μιλώντας, ο κ. Γραμματικόπουλος, αρχηγός των προπονητών και ένας εκ των οποίων συνόδευσε τα παιδιά στην αποστολή, τόνισε "Είναι τιμή μας, εμάς των προπονητών να μας εμπιστεύονται οι γονείς τα παιδιά τους", επίσης αναφέρθηκε στο πολύ καλό κλίμα που υπήρχε και το πόσο συνεργάσιμα ήταν τα παιδιά, τόνισε  την άψογη οργάνωση που είχαν στην Κορέα και την άριστη συμπεριφορά και μεταχείριση που αντιμετώπισαν.

Παρόντες  ήταν και κάποιοι από τους προπονητές που έδωσαν εδώ και 2 χρόνια τον δικό τους αγώνα δίπλα στα παιδιά, η  Μπατοπούλου Αποστολία, η Ανδρεάδου Καλιόπη και  η Κοντονή Μαρία.

Από όλους εκφράστηκαν τα "θερμά συγχαρητήρια".  Ο βουλευτής Λ. Τσαβδαρίδης βαθύτατα συγκινημένος   είπε "Είμαι περήφανος για εσάς, τιμήσατε τα ελληνικά χρώμα, συγχαρητήρια στους προπονητές"  αλλά και ο πρόεδρος του Δ.Σ μίλησε για την τεράστια τιμή που μας έκαναν αυτά τα παιδιά και όπως χαρακτηριστικά είπε "Μας δώσατε ένα μάθημα ζωής, συγχαρητήρια".

"Σας καμαρώνουμε και σας αγαπάμε" φώναξαν κλείνοντας οι εκπρόσωποι των συλλόγων και οι αθλητές ανταπέδωσαν φωνάζοντας "Ελλάς, Ελλάς".

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αυτούς τους  Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics συμμετείχαν 2.300 αθλητές από 127 χώρες με την Ελλάδα να εκπροσωπείτε από 55μελή αποστολή. Η αποστολή από την Ημαθία αγωνίστηκε και βραβεύθηκε ώς εξής:

Αλπικό Σκι

1. Μπουτζιώνας Χρυσοβαλάντης – Χρυσό μετάλλιο στο γιγαντιαίο σλάλομ

2. Γκόβας Αποστόλης – Χάλκινο Μετάλλιο στα 10 μ. Walk

3. Δανόγλου Δημήτρης – Αργυρό μετάλλιο στην ελεύθερη κατάβαση και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία slalom

4. Νακη Ουρανία - Αργυρό μετάλλιο σε 10 μ. Walk και 10μ. glide

5. Χειμωνίδου Εύη - Χρυσό μετάλλιο στην ελεύθερη κατάβαση και αργυρό μετάλλιο στο slalom

6. Παπαδοπούλου Σταυρούλα – Αργυρό μετάλλιο στην ελεύθερη κατάβαση, Αργυρό μετάλλιο στο γιγαντιαίο σλάλομ, Χάλκινο μετάλλιο στο σλαλομ

Δρόμοι αντοχής

1. Δημήτρης Γιαρένης – Αργυρό Μετάλλιο στα 500μ και χάλκινο μετάλλιο στη σκυτάλη στα 4x1Km

2. Τουλίκας Νίκος - Αργυρό μετάλλιο στα 500μ, χάλκινο μετάλλιο στη σκυτάλη στα 4x1 Km και χάλκινο μετάλλιο στο 1Κm.

3. Σβορώνος Μιχάλης – 5η θέση στα 500μ και χάλκινο μετάλλιο στη σκυτάλη 4x1Km

4. Ηλκος Θεόδωρος – Χάλκινο μετάλλιο στα 500μ, αργυρό μετάλλιο στο 1Km και χάλκινο μετάλλιο στη σκυτάλη στα 4x1Km.

5. Παπαδόπουλος Γιώργος – Χρυσό μετάλλιο στα 500μ και χάλκινο μετάλλιο στο 1Km

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο