Ολλανδία: Υπέρ της κυπριακής εξόδου από το ευρώ το 56%

diejselbloemΟι περισσότεροι Ολλανδοί πιστεύουν πως η Κύπρος πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη παρόλο που το κόστος της διάσωσης της χώρας αυτής θα ήταν ελάχιστο σε σχέση με το κόστος που θα είχε η διάσωση της Ελλάδας, δείχνει δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (56%) πιστεύουν πως η Κύπρος θα πρέπει να φύγει από το ευρώ, σύμφωνα με τον ειδικό στις δημοσκοπήσεις Μορίς Ντε Χοντ.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δόθηκαν στη δημοσιότητα ενώ ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ ετοιμάζεται να συζητήσει μαζί με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης μέτρα για τη διάσωση της Κύπρου. Ο Ντάισελμπλουμ προεδρεύει του Eurogroup, του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες.

Πάντως, η δημοσκόπηση έδειξε επίσης πως η πλειονότητα των υποστηρικτών του σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος του Ντάισελμπλουμ πιστεύουν πως η Κύπρος πρέπει να βοηθηθεί για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Το ζήτημα της Κύπρου περιλαμβανόταν σε μια ευρύτερη δημοσκόπηση για τα πολιτικά κόμματα στην Ολλανδία, όπου το κυβερνών κεντροδεξιό Φιλελεύθερο Κόμμα και το σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα κέρδισαν συνολικά μαζί 79 έδρες στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο η δημοσκόπηση έδειξε πως έκτοτε έχει αυξηθεί η υποστήριξη προς τα έντονα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα όπως οι Σοσιαλιστές και το Κόμμα της Ελευθερίας. Το γεγονός αυτό αντανακλά την εκτεταμένη απογοήτευση για τα οδυνηρά μέτρα λιτότητας που προωθούνται στη χώρα.

Η δημοσκόπηση έδειξε πως, αν γίνονταν τώρα εκλογές, οι Φιλελεύθεροι θα κέρδιζαν 23 έδρες και οι Εργατικοί 18.

Πηγή: statesmen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο