Πρόξενος της Γερμανίας: «Λυπάμαι που ήρθα στην Βέροια δύο χρόνια μετά την έλευσή μου στην Ελλάδα…»

Ο Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Hoelscher-Obermaier επισκέφτηκε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου το Δημαρχείο της Βέροιας, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησης εργασίας για θέματα τουρισμού, πολιτισμού και ευρωπαϊκών προγραμμάτων δράσης.

__________ (3) (1)Στην ομάδα εργασίας συμμετείχαν εκτός του Πρόξενου της Γερμανίας η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών-Τουρισμού, Αριστομένης Λαζαρίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας- Κοινωνικής Πολιτικής, Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης, ο Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βερολίνο, Ελευθέριος Οικονόμου, η υπεύθυνη του προγράμματος από τη Γερμανία, Andrea Conrad, το μέλος της επιτροπής τουρισμού του Δήμου Σωτήριος Αναγνώστης, η Επιστημονική Συνεργάτης της Δημάρχου, Κλεοπάτρα Θεολογίδου και ο Ειδικός Συνεργάτης, Στράτος Τάκης.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι οργανωτικές λεπτομέρειες της δράσης του προγράμματος Youth in Action που ενδιαφέρεται να υλοποιήσει ο Δήμος Βέροιας το ερχόμενο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διαμονή στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας, 60 νέων έως 24 ετών από την Ευρώπη και την Ελλάδα συνοδευόμενων από 14 συνοδούς και 2 αρχηγούς κατά το μήνα Αύγουστο και για 20 μέρες.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία έργων τέχνης εμπνευσμένων από το φυσικό περιβάλλον και το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής που στη συνέχεια θα εκτεθούν στη Βέροια, στην Ασίζη και το Βερολίνο.

Ο κ. Obermaier έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δράση, εκφράζοντας την πρόθεση να πραγματοποιηθεί η οργάνωση υπό την αιγίδα και την έμπρακτη υποστήριξη του Γερμανικού Προξενείου.

Πέραν της παραπάνω δράσης, μεγάλο μέρος της συνάντησης εργασίας αφιερώθηκε στην προοπτική σύνδεσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής με τη Γερμανική αγορά, σε συνέχεια της τελευταίας επίσκεψης της Δημάρχου Βέροιας στο Γερμανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόξενος σημείωσε πως είναι σημαντικό η ζητούμενη τουριστική σύνδεση να γίνει μέσω συγκεκριμένων διαδρομών όπως «Οι Ρίζες του Μ. Αλεξάνδρου» και οι «Δρόμοι του Κρασιού» γιατί θα υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κεντρίσει το ενδιαφέρον του γερμανικού ταξιδιωτικού κοινού.

Μάλιστα, πρότεινε οι παραπάνω διαδρομές να συνδεθούν περαιτέρω με μια ευρύτερη διαδρομή με την ονομασία «via egnatia», μιας ενιαίας τουριστικής και επενδυτικής περιοχής στη Βόρεια Ελλάδα. Επίσης, ενημέρωσε την ομάδα εργασίας ότι ενδέχεται να οργανωθεί μέσα στην άνοιξη σχετική ημερίδα.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν με γρήγορους ρυθμούς από κοινού ώστε να υπάρξουν πρακτικά αποτελέσματα προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης. Τέλος, έγινε συζήτηση για την καλύτερη προετοιμασία για την παρουσίαση της Βέροιας στη μεγάλη τουριστική έκθεση ITB του Βερολίνου.

Η ουσιαστική και μεστή συνεργασία που ξεκίνησε μερικές εβδομάδες νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, αποτυπώθηκε χαρακτηριστικά στην αποχαιρετιστήρια φράση του Πρόξενου: «Λυπάμαι που ήρθα στην Βέροια δύο χρόνια μετά την έλευσή μου στην Ελλάδα…»

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο