Δέσμευση του Διοικητή Υ.ΠΕ Μακεδονίας για την ενίσχυση του νοσοκομείου Νάουσας

Η δέσμευση για τη διατήρηση και την ενίσχυση των πέντε βασικών κλινικών τού Νοσοκομείου Νάουσας (παθολογική, καρδιολογική, χειρουργική, ορθοπεδική, παιδιατρική) και την κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό, δόθηκε από το Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας κ. Δημοσθένη Ανδριόπουλο στη συνάντηση με τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δημ. Συμβουλίου, η οποία έγινε στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Τρίτης (26/2).

Nosokomeio_naousasΣτη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Βέροιας-Νάουσας κ. Χατζηδημητρίου και ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Νάουσας κ. Τσακπουνίδης.

Ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, οι επικεφαλής των παρατάξεων κ. Ίλια Ιωσηφίδου, κ. Βάσιλης Γώγος και ο δημ. σύμβουλος κ. Αγγελάκης Λακηνάνος έθεσαν το κοινό αίτημα για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των ελλείψεων όπου υπάρχουν και την ενίσχυση των βασικών κλινικών για να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο απομείωσης των υπηρεσιών που προσφέρει ή την υποβάθμισή του σε Κέντρο υγείας. Ο κ. Ανδριόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο κλεισίματος ή υποβάθμισης του Νοσοκομείου Νάουσας και ότι θα προωθηθούν οι σχετικές διαδικασίες για τη στελέχωσή του με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό. Ο κ. Χατζηδημητρίου, είπε ότι έχει ανακληθεί η απόφαση για την απόσπαση παιδιάτρου και μαιών, και ότι αποφασίσθηκε η στελέχωση της μαιευτικής κλινικής με έναν γιατρό, για παροχή υπηρεσιών στη Μαιευτική Κλινική, τουλάχιστον τις πρωινές ώρες.

Επίσης, σε εφαρμογή και των κοινών θέσεων που αποφασίσθηκαν στη διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο, ο κ. Καραμπατζός εκτός από την διατήρηση των βασικών κλινικών που είναι πρώτη προτεραιότητα, έθεσε και τα αιτήματα για την έγκαιρη αναπλήρωση των ιατρών που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, τη δημιουργία Ενιαίας Ουρολογικής Κλινικής στη Νάουσα, η οποία να καλύπτει τις ανάγκες της Ημαθίας και στο μέλλον της Πέλλας, την αξιοποίηση του τμήματος της «Βέτλανς» που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο στο Νοσοκομείο με σκοπό την επέκταση των υποδομών και τη δημιουργία Μονάδας Φυσικής Αποκατάστασης και την εκπροσώπηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας στο νέο 9μελές Δ.Σ. του Νοσοκομείου Βέροιας-Νάουσας που θα οριστεί το επόμενο διάστημα, από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βασίλη Γώγο, οδοντίατρο, με αναπληρωτή τον Δημ. Σύμβουλο κ. Ιωάννη Γιαννούλη, ιατρό-ορθοπεδικό.

 

Ωστόσο, παρά τις δεσμεύσεις που δόθηκαν, η Διαπαραταξιακή Επιτροπή τόνισε ότι, θα παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις και την υλοποίηση αποτελεσματικών μέτρων, ώστε το Νοσοκομείο Νάουσας να προσφέρει χωρίς προβλήματα τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους πολίτες, όπως το επιβάλλουν ο ρόλος και η μεγάλη ιστορία του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο