Στα χνάρια των Μακεδόνων Βασιλέων η αδελφοποίηση Άργους και Βέροιας

Τη Βεργίνα και το Δημαρχείο Βέροιας επισκέφτηκαν αντιπροσωπεία από το Άργος με επικεφαλής το Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών

DSC03722Παρουσία εκατοντάδων μαθητών λυκείων του Άργους πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 4 Μαρτίου η συνάντηση των Δημάρχων Βέροιας και Άργους, στο πλαίσιο της διαδικασίας αδελφοποίησης των δυο Δήμων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2013.

Ο Δήμος Άργους διοργάνωση την επίσκεψη των Λυκείων στους Βασιλικούς τάφους της Βεργίνας και αποστολή του Δήμου με επικεφαλής το Δήμαρχο Άργους κ. Δημήτρη Καμπόσο συνόδευσε τα Λύκεια. Την αποστολή υποδέχθηκαν στη Βεργίνα ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βεργίνας κ. Μανώλης Εμμανουηλίδης με τους αντιδημάρχους κ.κ. Ν. Μαυροκεφαλίδη και Α. Λαζαρίδη.

Μετά την ξενάγηση στη Βεργίνα πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή της αποστολής του Δήμου Άργους στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, όπου έγινε και ανταλλαγή δώρων.

Η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, καλωσόρισε τους μαθητές και τους μίλησε για την ιστορία του τόπου.

Ο Δήμαρχος Άργους κ. Δημήτρης Καμπόσος εκφώνησε ομιλία με ιστορικό περιεχόμενο περί της Αργήτικης καταγωγής των Μακεδόνων Βασιλέων και τη σημασία της αδελφοποίησης των δυο Δήμων, η οποία ακολουθεί τα ιστορικά ίχνη που συνδέουν άρρηκτα το Άργος με την Βεργίνα και τη Βέροια.

DSC03735Μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος Βέροιας έλαβε ως δώρο αντίγραφο αργήτικης λάρνακας και προσέφερε στο Δήμαρχο Άργους αντίγραφο αγαλματιδίου του Μ. Αλεξάνδρου. Εντύπωση προκάλεσε πίνακας με το γενεαλογικό δένδρο των Μακεδόνων βασιλέων που προσέφερε ο Δήμαρχος Άργους με την παράκληση να αναρτηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συμβολικά εκ μέρους του Δήμου Βέροιας η Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της τ.κ. Βεργίνας προσέφεραν στους επικεφαλής των Λυκείων και το Δήμαρχο Άργους από μια ρίζα ελιάς ποικιλίας «Προδρόμου». Η Δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά: «Εσείς παράγετε παραδοσιακά ελιές στο Άργος, αλλά κι εμείς έχουμε εδώ τη δικιά μας παλιά ποικιλία την οποία σας προσφέρουμε για να φυτέψετε στα χώματα σας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Α. Λαζαρίδης, Ν. Μαυροκεφαλίδης, ο Πρόεδρος της ΚΑΠΑ κ. Π. Παυλίδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αργύρης Γκαμπέσης.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Τῶν Μακεδόνων βασιλέων εἴπατε; Τί ἀντιδημοκρατικὰ πρότυπα εἶναι αὐτὰ ποὺ διδάσκονται στὰ παιδιά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο