Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: "Η Κυριακάτικη αργία στην πόλη μας είναιαδιαπραγμάτευτη"

emporika-katastimataΤο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας μαζί με άλλα τρια ψηφίσματα σχετικά με το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι", το πετρέλαιο θέρμανσης και τα διόδια στο Νησέλι, ψήφισε και σε ότι αφορά το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.


Το Δ.Σ. μέσω του ψηφίσματος φαίνεται να αντιδρά έντονα σε μια τέτοια απόφαση της πολιτείας, καθώς όπως αναφέρει χαρακτητιστικά έτσι "υπογράφετε ουσιαστικά τη θανατική ποινή των μικρών καταστημάτων στις πόλεις".  Ο Δήμος Βέροιας με έντονο ύφος κλείνει το ψήφισμα αναφέροντας ότι είναι πεπεισμένος ότι  "Η Κυριακάτικη αργία στην πόλη μας είναι αδιαπραγμάτευτη".

Το Ψήφισμα έχει ώς εξής:

"Με πολύ μεγάλη έκπληξη και έντονη δυσαρέσκεια, πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης τις προθέσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Με την απόφαση αυτή, κύριε Υπουργέ, υπογράφετε ουσιαστικά τη θανατική ποινή των μικρών καταστημάτων στις πόλεις -τις κωμοπόλεις- και τα κεφαλοχώρια ολόκληρης της Χώρας (μέσα στην οποία βρίσκεται και ο Νομός Ημαθίας και η Βέροια), επισπεύδοντας την εξόντωση των μικρών και μεσαίων εμπορικών καταστημάτων και σφραγίζετε την οικονομική εξαθλίωση των αυτοαπασχολουμένων εμπόρων και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους και τους ισοπεδώνετε οικονομικά – σωματικά και ψυχολογικά κάτω από το ασήκωτο βάρος του ανταγωνισμού.

Η απόφαση αυτή σπρώχνει στο κενό τη μικρομεσαία επιχείρηση, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανή, μέσα στην κρίση και σε περίοδο βαθιάς ύφεσης. Με αυτές τις μεθοδεύσεις ελπίζετε ότι θα έρθει η ανάπτυξη; Αυτό που λείπει από την αγορά νομίζετε ότι είναι οι περισσότερες ώρες λειτουργίας των καταστημάτων ή τα χρήματα;

Με την ανεργία να είναι στο 27%, με μισθούς πείνας που δεν αρκούν ούτε για τα απαραίτητα αγαθά διαβίωσης, οι καταναλωτές χρειάζονται τις Κυριακές ανοιχτά τα καταστήματα; Με τι χρήματα θα ψωνίσουν;

Αφού πρώτα εξαθλιώθηκαν οι εργαζόμενοι, κλείσανε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τώρα με το προς ψήφιση άρθρο σκοπεύετε να τους ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ; Θα διαλύσετε ότι απέμεινε όρθιο; Σκοπεύετε να διαλύσετε την ελληνική οικογένεια, την κοινωνική συνοχή, τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να παραχωρήσετε όλο τον εμπορικό τους τζίρο στις λίγες και εκλεκτές πολυεθνικές;

Κύριε υπουργέ.

Σας καλούμε να επιδιώξετε ΑΜΕΣΑ διάλογο με τα συνδικαλιστικά όργανα των επιχειρηματιών, να ακούσετε τις προτάσεις και τις θέσεις τους και όχι μονομερώς να αποφασίζετε εσείς για τον αφανισμό τους.

Να είστε βέβαιοι ότι θα μας βρείτε απέναντι σας όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης μας Βέροιας, μαζί με όλους τους συναδέλφους τους της Ελληνικής Επικράτειας, γιατί πιστεύουμε ότι, σε καμιά περίπτωση, δε θα γίνουν αποδεκτές οι προθέσεις του Υπουργείου σας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι:

Τα καταστήματα στη ΒΕΡΟΙΑ της ΗΜΑΘΙΑΣ θα είναι ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ."



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο