Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εθελοντικό πρόγραμμα υποστήριξης μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες στη Νάουσα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα (27/5) το Εθελοντικό πρόγραμμα υποστήριξης μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.

ethelontiko_programma-9odimsxoleio-270513Το πρόγραμμα που διήρκησε περίπου 4 μήνες, υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του τμήματος ένταξης του 9ου Δημ. Σχολείου Νάουσας στο πλαίσιο δράσεων της Δημοτικής Κοινότητας και του Δήμου Νάουσας Εμπνευστής και ψυχή του εγχειρήματος υπήρξε ο εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Κολοβός, ο οποίος πλαισιώθηκε από 26 εθελοντές εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές και κοινωνικούς λειτουργούς. Στόχος του προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν 40 παιδιά, ήταν η υποστήριξη των οικογενειών με παιδιά που παρουσιάζουν δυσκολίες μάθησης. Επισημαίνεται ότι είναι η μοναδική προσπάθεια στη χώρα μας που γίνεται στο χώρο των μαθησιακών δυσκολιών με τόσο οργανωμένο και αποτελεσματικό τρόπο.

Στην εκδήλωση που έγινε στο 9ο Δημ. Σχολείο, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ιωάννης Γκαρνέτας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ηλίας και ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Νάουσας κ. Θωμάς Τσουκαλάς, οι οποίοι εξήραν τη σημασία του προγράμματος και την αξιέπαινη πράξη της εθελοντικής προσφοράς των εκπαιδευτικών, λογοθεραπευτών και κοινωνικών λειτουργών στα παιδιά και τις οικογένειές τους, ενώ και μετέφεραν τη βούληση του Δημάρχου κ. Αναστάσιου Καραμπατζού και του Δημ. Συμβουλίου το πρόγραμμα να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Για το Εθελοντικό Πρόγραμμα μίλησαν επίσης, η Δ/ντρια του 9ου Δημ. Σχολείου κ. Αντωνία Χαρίσση, ο εκπαιδευτικός και υπεύθυνος του προγράμματος κ. Γιώργος Κολοβός, εθελοντές και γονείς των παιδιών.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι παρακάτω εθελοντές: Αγγελίδου Ελένη (δασκάλα), Αλματζή Ιφιγένεια (δασκάλα), Αντωνιάδου Ματίνα (δασκάλα), Βλάχου Ευαγγελία (δασκάλα), Γκαρνέτα Έλσα (Ειδική παιδαγωγός), Δημοπούλου Ελένη (δασκάλα), Γουδίνου Καλλιόπη (ειδική νηπιαγωγός), Ευαγγελίδου Μάλαμα (δασκάλα), Κουλαϊτζοπούλου Κατερίνα (ψυχολόγος), Κολοβός Γιώργος (ειδικός παιδαγωγός), Κουτσουφλιάνου Εβίτα (λογοθεραπεύτρια), Λαφάρα Ανθούλα (ειδική παιδαγωγός), Μπιλιούρη Μαρία (λογοθεραπεύτρια), Ρωμηοπούλου Δήμητρα (φιλόλογος), Μηλώση Φανή (δασκάλα), Σουρμελίδου Αγγελική (δασκάλα), Σιάπκα Σοφία (ειδική παιδαγωγός), Σιούλα Μαρία (νηπιαγωγός), Τσαρνούχα Χαρίκλεια (δασκάλα), Τσιουλάκου Κων/να (δασκάλα), Τσομεζίδου Όλγα (δασκάλα), Χατζηκυριάκου Άννα (δασκάλα), Χατζηκυριάκου Μαρία (κοινωνική λειτουργός), Χατζή Ευαγγελία (δασκάλα), Κοτρώνη Ελένη (δασκάλα), Βαδόλα Βασιλική (δασκάλα).

Τέλος, απ’ όλους εκφράστηκε η επιθυμία να συνεχιστεί το πρόγραμμα και την επόμενη χρονιά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο