Συνάντηση για αδελφοποίηση της Βέροιας με το Πούσκιν της ΑγίαςΠετρούπολης

Συνάντηση εργασίας, με σκοπό το συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται για την επικείμενη συνεργασία της Βέροιας με την πόλη Πούσκιν της Περιφέρειας Αγ. Πετρούπολης της Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 15 Μαΐου στο Δημαρχείο, ύστερα από πρωτοβουλία της Δημάρχου Βέροιας, Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη.


Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ημαθίας, Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανιάς, ο Πρωτοσύγκελος π. Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών και Τουρισμού, Άρης Λαζαρίδης και ο Πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Ημαθίας, Απόστολος Εμμανουηλίδης.

Κύρια αντικείμενα της συζήτησης υπήρξαν η ιεράρχηση των ενεργειών που χρειάζονται για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Βέροιας και Πούσκιν καθώς επίσης το περιεχόμενο και οι στόχοι της συνεργασίας ώστε να αποκομιστούν διαχρονικά τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.

Η ιδέα σύνδεσης των δυο περιοχών ξεκίνησε ως προϊόν των πολύ καλών σχέσεων που έχει αναπτύξει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, κκ. Παντελεήμωνας, με τον σημερινό Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, Γ.Σ. Πολτάβτσενκο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε, μετά από εισήγηση του Μητροπολίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατ’ αρχήν απόφαση που ενέκρινε μια τέτοια προοπτική.

Κατά τη συνάντηση, οι συμμετέχοντες υποστήριξαν πως για να υπάρξουν πρακτικά και ουσιαστικά οφέλη από αυτή τη συνεργασία θα πρέπει να προσδιοριστούν αρχικώς τα χαρακτηριστικά της.

Έτσι, κατέληξαν ότι η ιστορική σπουδαιότητα, τα χαρακτηρισμένα από την UNESCO αξιοθέατα ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η ορθόδοξη πίστη και κληρονομιά αποτελούν μόνο μερικά από τα κοινά χαρακτηριστικά των δυο πόλεων στη βάση των οποίων μπορεί να καλλιεργηθεί μια γόνιμη συνεργασία με αμοιβαία οφέλη.

Τέλος, αποφασίστηκε η σύνταξη ενός προσχεδίου συνεργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω χαρακτηριστικά, το οποίο πρόκειται να τεθεί προς έγκριση σε νέα συνάντηση που θα λάβει χώρα τις προσεχείς εβδομάδες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο