Ποινή φυλάκησης 1 έτους στον αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας Σ. Κούγκα

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στον αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας Σάκη Κούγκα που σήμερα (25/6) εκδικάστηκε η υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Θεσσαλονίκης και αφορούσε σε "παράβαση καθήκοντος" γιατί ως αντιδήμαρχος το 2007, επί δημαρχείας Γκιόνογλου, δεν έκλεισε ορισμένα καφέ που είχε "γράψει" η αστυνομία.

Στον πρώτο βαθμό ο αντιδήμαρχος είχε "εισπράξει" ποινή φυλάκισης 18 μηνών και τώρα στο εφετείο η ποινή μειώθηκε στους 12 μήνες.
Είναι προφανές ότι η ποινή για το αδίκημα που έκανε ο αντιδήμαρχος είναι δυσανάλογη. Η ενέργειά του ήταν μέσα στα πλαίσια της πεπατημένης, της πολιτικής που ακολουθούνταν επί χρόνια και δεν εμπεριείχε καμία συναλλαγή ούτε κάτι άλλο επιλήψιμο.

Ωστόσο, η ποινή αυτή δημιουργεί νέες εξελίξεις στα τοπικά πολιτικά πράγματα και ειδικότερα στην διοίκηση του δήμου. Υπάρχουν αρκετοί που υποστήριζαν ότι με βάση τον υφιστάμενο νόμο αναγκαστικά θα τεθεί σε αργία και υπάρχουν κι άλλοι που λένε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος να τεθεί σε αργία. 

Το όλο θέμα θα ξεκαθαριστεί από τα αρμόδια όργανα αφού θεωρείται δεδομένο ότι από αύριο κιόλας θα αρχίσει να κινείται προς την κατεύθυνση αυτή ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Τάσος Τασιόπουλος που τους προηγούμενους μήνες είχε αντίστοιχη δραστηριότητα και έψαχνε γιατί δεν είχε τεθεί σε αργία ο Σ. Κούγκας έχοντας την πρωτόδικη ποινή στο κεφάλι του.

Οι εξελίξεις θα είναι ενδιαφέρουσες και θα τις παρακολουθούμε από κοντά...

Πηγή: ΧΡΟΝΙΚΑ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Μπράβο, ρὲ ἡρωϊκοὶ δικαστές, σφύζετε ἀπὸ δικαιοσύνη, ἀπ' τὰ μπατζάκια σᾶς τρέχει!

    Μὲ τέτοιους ἀδέκαστους κριτὲς καὶ ἀγρυπνους φύλακες τῶν Νόμων καὶ τῆς Δικαιοσύνης, ὁ κοσμάκης κοιμᾶται ἥσυχος. Νὰ σᾶς χαιρώμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο