Εύηχα και... ταξιδιάρικα ξεκίνησαν οι 3μερες μουσικές εκδηλώσεις της Βέροιας

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ξεκίνησε χθες Παρασκευή (21/6) το τριήμερο μουσικών εκδηλώσεων στη Βέροια, με ποικίλο πρόγραμμα και άκρως ανατρεπτικό. Από τους μικρούς μουσικού της Μπαντίνας της Φιλαρμονικής του Δήμου Βέροιας μέχρι τον ρεμπέτη Αγάθωνα, η Βέροια γέμισε ήχους και μουσικές, "Εύηχες" μουσικές φυσικά, σε πείσμα της ρηχότητας της μουσικής που προωθεί η σύγχρονη μουσική βιομηχανία.

Στις 8.30 μ.μ., λοιπόν, η Μπαντίνα άνοιξε την σειρά εκδηλώσεων, με συναυλία στην πλατεία Ωρολογίου, ενώ την διαδέχτηκε στις 9 μ.μ. η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βέροιας, υπό την διεύθυνση του Αντώνη Βιγκάτο.

Επίσης στις 9 μ.μ., δύο άλλες συναυλίες πραγματοποιούνταν στη Βέροια, στο αρχαιολογικό μουσείο (λεωφόρος Ανοίξεως) και στην πλατεία Αγ. Παρασκευής (Καλλιθέα)
Στην πρώτη, ο Δημήτρης Νικολούδης παρέα με 3 εκλεκτούς μουσικούς ταξίδεψε τον κόσμο σε μια ωραία διαδρομή: Από τα έργα σπουδαίων ποιητών που μελοποιήθηκαν (Καβάφης, Αναγνωστάκης, Χριστιανόπουλος) έως γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια από όλο το φάσμα της καλής ελληνικής μουσικής.

Στη δεύτερη, η Μεικτή Χορωδία Ενηλίκων του Π.Γ.Σ Βέροιας «ο Προμηθέας», υπό την επιμέλεια- δ/νση Χορωδίας του Μιχάλη Κολοκοτρώνη και συνοδεία στο πιάνο από την Ειρήνη Κουρκούλη, ερμήνευσε τραγούδια της Μικράς Ασίας, σε μία αναδρομή στου "Βοσπόρου τ' Αγιονέρια" και τις αλησμόνητες πατρίδες.

Την βραδιά έκλεισε ο γνωστός ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης,  ο οποίος παρουσίασε στο θεατράκι της παλιάς Εβραϊκής συναγωγής της Βέροιας αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια παρέα, με μια αξιόλογη ομάδα μουσικών, ενώ δεν έλειψαν και τα δημοτικά τραγούδια, τα οποία ο καλλιτέχνης ιδιαιτέρως αγαπά, πέρα από τα ρεμπέτικα.


Δείτε ένα μικρό απόσπασμα από την συναυλία του Αγάθωνα (από pliroforiodotis.gr)

Φωτο: pliroforiodotis.gr / kathemera.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο