Στο Κιλκίς για 4 μέρες η εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Στη Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου μετέφερε το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, πρόεδρος του Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά», με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Στο Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε παλλαϊκή υποδοχή σε κεντρική πλατεία της πόλης με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, τον κλήρο, τον Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, τις τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και μεγάλο αριθμό πιστών. 

Ύστερα από μία σύντομη δέηση μπροστά από την ΛΑΦ Κιλκίς, ακολούθησε μεγάλη λιτανευτική πομπή προς τον μητροπολιτικό ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου εψάλη πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Την εικόνα, εκτός από τον Μητροπολίτη Βεροίας, συνόδευαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γ. Τανιμανίδης και μέλη του Δ.Σ.

Στην προσφώνησή του ο Μητροπολίτης Κιλκισίου ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Βεροίας και τα μέλη του ΔΣ της «Παναγίας Σουμελά» για την κατ’ εξαίρεση μεταφορά της Εικόνας στην πόλη του Κιλκίς, λόγω του σπουδαίου γεγονότος της συμπλήρωσης 100 χρόνων ελευθερίας.

Μετά το τ΄ςλος της ακολουθίας, αακολούθησαν ποντιακά χορευτικά συγκροτήματα έξω από τον ναό. Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στο Κιλκίς μέχρι τις πρωινές ώρες του ερχόμενου Σαββάτου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο