Βέροια: Πρόγραμμα κατά ανεργίας και κοινωνικού αποκλεισμού

Ο Δήμος Βέροιας ανακοινώνει τη συμμετοχή του στη Δράση: «ΗΜΑΘΙΑ 2012- ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΡΑ», (Ένα σχέδιο δράσης για την ένταξη και τη συμβολή των Ειδικών Κοινωνικά Ομάδων στην ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση), που ξεκινά άμεσα.

Το Σχέδιο προβλέπει την συμμετοχή ειδικών ομάδων του πληθυσμού στην παραγωγική διαδικασία, η οποία σήμερα  είναι περιορισμένη, με συνέπεια την εμφάνιση συμπτωμάτων κοινωνικού αποκλεισμού.

Αντικειμενικός σκοπός της παρέμβασης στην οποία συμμετέχουν διάφοροι φορείς, μεταξύ των οποίων η Αναπτυξιακή Ημαθίας και το Εργατικό Κέντρο Βέροιας, είναι η ενεργοποίηση των τοπικών φορέων, με στόχο την κινητοποίησή τους, ώστε να δημιουργηθούν και να εξασφαλιστούν θέσεις απασχόλησης για ανέργους στην Ημαθία, η έμπρακτη απάντηση στο κεντρικό πρόβλημα της καταπολέμησης της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ειδικών κοινωνικά ομάδων.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα αφορά 80 άτομα ανέργους στις κατηγορίες:

  •     αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών,
  •     μακροχρόνια ανέργους άνω των 45 ετών
  •     και άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας - απειλούμενα από φτώχεια.
Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού και προς όφελος της επιχειρηματικότητας του νομού, έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν καινοτόμες πρακτικές, όπως η οργάνωση και λειτουργία των «θερμοκοιτίδων επιχειρηματικότητας», μέσω ενεργοποίησης Τοπικού Συμφώνου, το Forum για την υποστήριξη των ειδικών κοινωνικά ομάδων, πλήθος υλικών Δικτύωσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, εξειδικευμένα προϊόντα υποστήριξης των επιχειρήσεων, διακρατική συνεργασία με τον φορέα  Prospettiva srl, στην Ιταλία, και κυρίως πλήθος Δράσεων προς όφελος των ωφελουμένων και των επιχειρήσεων που θα πάρουν μέρος στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης.

Η αναλυτική παρουσίαση του συνόλου της παρέμβασης και εναρκτήρια σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/07/2013 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας (Μητροπόλεως 48, Βέροια), στην οποία είναι προσκεκλημένοι όλοι οι τοπικοί φορείς, ενώσεις και σωματεία του νομού Ημαθίας, η Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, εθελοντικοί φορείς και όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Αντιδημάρχου Δημοτικών Ενοτήτων και Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Τσιαμήτρου, τηλ. 2331350523

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο