Πρόσκληση για συμμετοχή στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Βέροιας

Ο Δήμος Βέροιας, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθ. 76 του Ν. 3852/2010 και την Εγκύκλιο 59/2010 του ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ., λόγω λήξης της διετούς θητείας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και προκειμένου να προβεί έως 28/06/2013 σε επανασυγκρότηση της, για το υπόλοιπο της δημοτικής περιόδου, προσκαλεί τα διοικητικά συμβούλια:


των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
των εργαζομένων στον Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
των ενώσεων και συλλόγων γονέων
των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
εκπροσώπων των τοπικών συμβουλίων νέων

που επιθυμούν, να ορίσουν τους εκπροσώπους τους με τον αναπληρωτή τους, καθώς και όσους από τους δημότες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο θεσμό αυτό, να καταθέσουν εγγράφως τη βούλησή τους στο Δημοτικό Κατάστημα (Μητροπόλεως 46, πληροφορίες κ. Γεώργιο Καρατζούλα, γραφείο 10, τηλ. 2331350564.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελεί συμβουλευτικό όργανο προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας και ο συνολικός αριθμός των μελών της μπορεί να είναι από 25 εώς 50 μέλη. Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων ορίζονται επιπλέον μέλη, μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καθώς και όσοι είναι εγγεγραμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Σε περίπτωση που οι εκπρόσωποι φορέων κ.λ.π. υπερβαίνουν τον επιτρεπόμενο αριθμό των μελών, θα διενεργηθεί εκλογή μεταξύ των εκπροσώπων των τοπικών φορέων και των δημοτών, που θα πραγματοποιηθεί παρουσία των Προέδρων και νόμιμων εκπροσώπων τους, σε ημερομηνία που θα καθορισθεί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο