ΛΑΣ Βέροιας: "Χαρίζουν το δημοτικό στάδιο σε μία ανώνυμη Α.Ε."

Από την δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση για παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας στην Π.Α.Ε. Βέροιας. 
Διαβάστε όσα καταγγέλλει και σχολιάζει:

Το Κ.Α.Π.Α Βέροιας στην τελευταία συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιούνη 2013 αποφάσισε να παραχωρήσει το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας στην Π.Α.Ε. Βέροιας για 10 χρόνια(την παραχώρηση στήριξαν από κοινού τόσο οι εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης της κ. Ουσουλτζόγλου-ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσο και οι εκπρόσωποι της παράταξης του κ. Τσαβδαρίδη- Ν.Δ.).

Χρόνια τώρα οι δημοτικές αρχές που δεν διεκδίκησαν τους παρακρατηθέντες πόρους των δήμων και μάλιστα έβαλαν πλάτες, αφού συνειδητά υποβάθμισαν και απαξίωσαν κάθε κοινωνική δομή, μεταξύ αυτών και το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, ακολουθώντας πιστά την πολιτική των κυβερνήσεων που υπηρετούν, σήμερα αξιοποιώντας ως πρόσχημα οικονομικές δυσκολίες για την συντήρηση των υποδομών του σταδίου, αποφάσισαν να παραχωρήσουν(χαρίσουν) σε μια ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία(με μεγαλομέτοχο σήμερα τον κ. Αρβανιτίδη και αύριο ποιος ξέρει ποιον) δημοτική περιουσία που δημιουργήθηκε από την ληστρική φορολογία των δημοτών.

Επιπρόσθετα ενημερώνουμε τους δημότες ότι διαχρονικά οι διοικήσεις του δήμου ενώ κάνουν τις τίγρεις και τα λιοντάρια στις λαϊκές οικογένειες απειλώντας να τους κόψουν ακόμα και το νερό για 100 ευρώ γίνονται κότες και λαγοί, όταν υποχρεούνται από τους δικούς τους νόμους να διεκδικήσουν ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που χρωστούν στον δήμο μεγαλοεπιχειρηματίες.(έχουν αφήσει να παραγραφούν χρέη της ΠΑΕ που αναφέρονται στη προηγούμενη πενταετία και δεν έκαναν το παραμικρό να εισπράξουν τα όσα αναλογούν στον δήμο από την χρήση του γηπέδου της τελευταίας πενταετίας).

Ως Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα είχαμε ενημερώσει και προειδοποιήσει για τις ολέθριες συνέπειες του «Καλλικράτη» μια εκ των οποίων είναι και η ιδιωτικοποίηση δημόσιας και δημοτικής περιουσίας. Τότε λοιδορηθήκαμε από τις δημοτικές παρατάξεις που στήριζαν και στηρίζουν τον Καλλικράτη και υποστηρίζονται από ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα το ελάχιστο που έχουν να κάνουν είναι να απολογηθούν στους δημότες για την πολιτική τους.

Όπως και αν βαφτίσουν την ιδιωτικοποίηση(παραχώρηση, αξιοποίηση, υγιής επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη και ότι άλλο τους ταιριάζει) το αποτέλεσμα είναι ανάπτυξη και κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους και περιορισμός δικαιωμάτων για τις λαϊκές οικογένειες.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε αντίθετοι και αντιπαλεύουμε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης(σήμερα του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας, αύριο κάποιας άλλη αθλητικής υποδομής, μεθαύριο των παιδικών σταθμών και των σχολείων)

Όσο το αστικό κράτος με όποιο όνομα κυβέρνησης(Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-συγκυβέρνηση-κυβέρνηση της αριστεράς) διαχειρίζεται την εξουσία των μονοπωλίων και ο αθλητισμός θα παραδίνεται ως φιλέτο στους επιχειρηματικούς ομίλους και θα μετατρέπεται από λαϊκό δικαίωμα σε πανάκριβο εμπόρευμα για τους πολλούς.

Καλούμε τους δημότες, τους φορείς(για τους οποίους η είσοδος στο γήπεδο θα είναι απαγορευτική ή με πληρωμή) να εμποδίσουν την παραχώρηση του γηπέδου που έχουν αποφασίσει και δρομολογούν η διοίκηση του δήμου σε αγαστή συνεργασία με την μείζονα αντιπολίτευση και να υπερασπιστούν την δημοτική περιουσία που χρυσοπλήρωσαν και δικαιωματικά τους ανήκει.

Βέροια, 19 Ιούνη 2013

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο