Αχ! αυτά τα πολιτικά... πηγαδάκια!

Μπαίνουμε σιγά - σιγά σε προεκλογική περίοδο για τις Δημοτικές Εκλογές και όλα δείχνουν πως το καλοκαίρι θα είναι η τελευταίο... ήσυχη περίοδος πριν ξεκινήσει για τα καλά το... σπριντ για τις εκλογές. Προς το παρόν, οι ενδιαφερόμενοι, προαλειφόμενοι, δελφίνοι και μνηστήρες του Δημαρχιακού Θώκου της Βέροιας και των άλλων θέσεων στη διοίκηση του Δήμου, κάνουν τις πρώτες (ή όχι και πολύ πρώτες) επαφές, στα γνωστά "πολιτικά πηγαδάκια".

Είτε ιδιωτικά, είτε δημόσια, με μεγάλες ή μικρές παρέες, οι ενδιαφερόμενοι καταστρώνουν σχέδια, αναπτύσσουν συνεργασίες, κάνουν δημόσιες σχέσεις. Πολλοί οι καφέδες, πολλά τα τσίπουρα, πολλά τα ουίσκι, πρωί, μεσημέρι, βράδυ.

Οι παλιοί (και έμπειροι) "παίζουν" την μπάλα χαμηλά, για να μην εκτεθούν, οι νέοι από την άλλοι, βγαίνουν δυνατά μπροστά, για να καλύψουν το κενό της αναγνωρισιμότητας, στο οποίο μειονεκτούν σε σχέση με τους παλιούς.

Όμως, αυτό που πρέπει να ξέρουν όλοι, νεότεροι και παλαιότεροι στο... κουρμπέτι, είναι ένα και βασικό: Μπορεί ακόμη να υπάρχουν οι τύποι που με ένα καφέ κερασμένο και ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη να "τσιμπάνε", ωστόσο η πλειοψηφία (θέλουμε να πιστεύουμε τέλος πάντων) δεν αρκείται σε αυτά, αλλά θέλει να δει τι έχει προσφέρει ο καθένας μέχρι σήμερα και έχει την αξίωση να διεκδικεί την ψήφο των πολιτών...

Απλό, λογικό και ορθό.

Συνεπώς, καλά θα κάνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να αρχίσουν (όποτε το αποφασίσουν) τον προεκλογικό τους αγώνα με ουσία και όχι με... κορδελάκια. Να επιλέξουν τον σοβαρό, σύγχρονο, με υψηλό επίπεδο πολιτικό λόγο και επικοινωνιακή πολιτική. 

Εδώ θα είμαστε και θα εξετάσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, με αυστηρή κριτική διάθεση, αλλά με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική σκοπιά.

Αυτό επιθυμούμε και από τους αναγνώστες μας, μέσω των σχολίων τους! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο