Βέροια: Ολοκληρώθηκαν τα ΙΘ' Παύλεια με τον Εσπερινό στο "Βήμα" (φώτο - βίντεο)

Με τον πανηγυρικό διορθόδοξο αρχιερατικό εσπερινό στο Βήμα του Απ. Παύλου στη Βέροια, στον οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, ολοκληρώθηκαν φέτος τα "Παύλεια", η σειρά εκδηλώσεων προς τιμή του Απ. Παύλου, από τη Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Στον Εσπερινό παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώθηκε τις προηγούμενες μέρες, ο βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβαννόπουλος, η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, εκπρόσωπος του διοικητή του Β' Σ.Σ. και πλήθος πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος και χοροστάτησε στον Εσπερινό, αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα της ορθής και δίκαιης διοίκησης των αρχόντων του τόπου προς το συμφέρον των πολιτών, αφήνοντας πολλές αιχμές για τους κατά καιρούς άρχοντες της χώρας, τονίζοντας παράλληλα πως το παράδειγμα του Απ. Παύλου θα πρέπει να είναι αυτό που θα ακολουθήσουν, αν πραγματικά θέλουν να βγει η χώρα από την πολυποίκιλη κρίση που μαστίζει την χώρα.

Εκ μέρους των αρχιερέων και αρχιμανδριτών - εκπροσώπων των Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις, αντιφώνησε ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος (Εκκλησία Κύπρου), ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Μητροπολίτη και τους συνεργάτες του για την άψογη φιλοξενία, αλλά και την αρτιότητας και χρησιμότητα των εκδηλώσεων προς τιμήν του Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου (ολόκληρες οι ομιλίες των δύο Μητροπολιτών στο βίντεο που ακολουθεί).





















 

Μετά τα μεσάνυχτα θα αναρτηθεί βίντεο από τον Εσπερινό, διάρκειας πάνω των 30 λεπτών

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο