Παρουσίαση βιβλίου «Εμπόδιον λησμονιάς, η Κουλούρα στο χώρο και το χρόνο» στη Βέροια

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Τοπικής Ιστορίας, του Δημητρίου Κατσαβού: «Εμπόδιον λησμονιάς, η Κουλούρα στο χώρο και το χρόνο» τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

empodio_lismoniasΘα μιλήσουν οι:

Γιώργης Μελίκης, συγγραφέας, λαογράφος, δημοσιογράφος, Γιάννης Μοσχόπουλος, Ιστορικός, δικηγόρος και ο ίδιος ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΤ3 Δημήτρης Παπαγρηγορίου.

Συμμετέχουν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας με την καθοδήγηση της δασκάλας, κ.Σοφίας Παυλίδου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα πολύχρονης προσπάθειας του συγγραφέα να συγκεντρώσει πληροφορίες, να καταγράψει ανθρώπους, στιγμές και συναισθήματα, ήθη, έθιμα και αντέτια, να ανακαλέσει μνήμες και φωτογραφικά ενθυμήματα των κατοίκων, να βυθιστεί στη σοφία και τη γνώση της τοπικής βιβλιογραφίας και των ανθρώπων της και να καταθέσει όλα αυτά ως «κιβωτό μνήμης» στην επόμενη γενιά.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Δημήτρης Κατσαβός, γεννήθηκε το 1965 στην Κουλούρα Ημαθίας, όπου μεγάλωσε και μαθήτευσε στο σχολείο του χωριού του, του οποίου τώρα είναι Διευθυντής.

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής του ιδιότητας και του διοικητικού του έργου, πλέον, στην εκπαίδευση προσπάθησε και εξακολουθεί να παλεύει για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, με έντονα τα στοιχεία της ελευθερίας και της δημιουργικής έκφρασης για δασκάλους και παιδιά.

Παράλληλα (και μαζί με τη σύζυγό του, Περηφανοπούλου Δέσποινα), ασχολείται τα τελευταία 25 χρόνια με τον εικαστικό χώρο δημιουργώντας έργα (βυζαντινές εικόνες, γοργόνες…) με έντονο το προσωπικό ύφος, στηριγμένα όμως στα στοιχεία της παράδοσής μας, και πραγματοποιώντας εκθέσεις στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ερμούπολη…) και το εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία…) για τις οποίες απέσπασε θετικές κριτικές και σχόλια από φορείς (Υπουργείο Πολιτισμού, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Ιερά Μητρόπολη Βεροίας…) αλλά και καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου (Γιάννης Βράνος, Χριστόδουλος Χάλαρης…).

Τα τελευταία 2 χρόνια επιστρέφοντας στο γενέθλιο τόπο και το σχολείο του οποίου υπήρξε μαθητής αφιερώθηκε ολόψυχα σ’ αυτό και η προσπάθειές του άρχισαν ήδη να αποφέρουν καρπούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο