Με εντατικούς ρυθμούς η καταγραφή των ζημιών από χαλάζι

Καθημερινή και απρόσκοπτη πέραν του ωραρίου τους είναι η λειτουργία των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ στο Δήμο Βέροιας, ώστε να διασφαλισθεί η αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των έκτακτων αναγκών της υποβολής των δηλώσεων ζημιών των παραγωγών από τη θεομηνία των περασμένων ημερών, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Βέροιας. 


Σύμφωνα με το ίδιο δελτίο Τύπου, ο Γ.Γ. του Δήμου Κωνσταντίνος Τσιλογιάννης, στο πλαίσιο της πλήρους στήριξης και αρωγής του Δήμου στον πολύπαθο αγροτικό κόσμο και σε καθημερινή συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, ζήτησε από τους υπαλλήλους να επιδείξουν υπερβάλλοντα ζήλο αυτές τις κρίσιμες μέρες ενώ από την πλευρά τους οι εξουσιοδοτημένοι σε θέματα ΕΛΓΑ υπάλληλοι συμφώνησαν και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προωθήσουν άμεσα στον ΕΛΓΑ τις δηλώσεις χωρίς χρονοτριβή. 

Επίσης στο δελτίο αναφέρεται ότι η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, συγχαίρει τους ανταποκριτές του Δήμου για τη συνέπεια και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διαδικασία και ευελπιστεί ότι και η Κυβέρνηση θα κινητοποιήσει άμεσα το μηχανισμό εκτίμησης του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθούν εγκαίρως οι παραγωγοί των πληγέντων περιοχών. 

Τέλος, σημειώνεται ότι η Δήμαρχος έχει ήδη υποβάλλει υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις για τη στήριξη των παραγωγών, μεταξύ των οποίων η άμεση αποζημίωσή τους με το 50% τουλάχιστον του συνολικού ποσού της εκτίμησης που θα γίνει καθώς και η άτοκη ρύθμιση δανείων που έχουν οι πληγέντες αγρότες.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο