Απαξίωσαν τις εκδηλώσεις των Παυλείων πολιτικοί και αξιωματικοί

Απαράδεκτη ήταν η παρουσία (ή καλύτερα... απουσία) των τοπικών αρχών της Ημαθίας στην κορυφαία εκδήλωση των ΙΘ' Παυλείων, τον υπαίθριο αρχιερατικό Εσπερινό στο "Βήμα" του Απ. Παύλου στη Βέροια, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι των Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών από κάθε γωνιά της γης.

Η εικόνα που μετέδωσε σε όλο τον κόσμο το 4Ε, αποκαρδιωτική... Μόνο ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Γιοβαννόπουλος και η Δήμαρχος Βέροιας, συνοδευόμενη από την δημοτική σύμβουλο Μαρία Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος του διοικητή του Β΄ Σ.Σ. και αξιωματικοί του Στρατού.

Απουσία του συνόλου των κυβερνητικών βουλευτών (όχι, δεν είχαν κάποια σοβαρή δουλειά, απλά είχαν το συνέδριο του κόμματός τους - πως να έχαναν την ευκαιρία να κάνουν και κανένα τεμενά μπας και πάρουν καμιά θεσούλα στην Κυβέρνηση στο μέλλον), απουσία του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας (είναι πλέον ο ανώτερος τοπικός άρχοντας και την παρουσία του την θεωρούμε επιβεβλημένη), απουσία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, απουσία των αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων της Βέροιας, απουσία του Αστυνομικού Διευθυντή και του Διοικητή της Π.Υ. Βέροιας.

Έχοντας πρόσφατη την εικόνα από το απίστευτο και ντροπιαστικό στρίμωγμα των βουλευτών και των άλλων αιρετών στην επίσκεψη του Πατριάρχη των Ρώσων στις 9 Ιουνίου στη Βέροια, και ειδικά στο "Βήμα", αναρωτιόμαστε: Σε ένα θεσμό που κρατάει 19 ολόκληρα χρόνια, που έκανε την Βέροια γνωστή σε όλο τον κόσμο (καθώς ο Μητροπολίτης έκανε χίλιες φορές περισσότερο έργο από ότι όλοι μαζί οι αιρετοί για το θέμα της προβολής της περιοχής μας) αξίζει τέτοια ισχνή εκπροσώπηση; Αξίζει τέτοιο γύρισμα στην πλάτη;

Καταλαβαίνουμε πως ούτε πανελλαδικά κανάλια είχε, ούτε ήταν κάποιο εξέχων πρόσωπο, ώστε να πάνε να στηθούν από πίσω τους σαν γλάστρες, αλλά λίγο σεβασμός στην προσπάθεια και την τιμή στο πρόσωπο του Απ. Παύλου, δεν βλάπτει.

Εκτός και αν θεωρούν ανούσιες αυτές τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις (δικαίωμά τους και θα το σεβόμασταν απόλυτα), αλλά τότε, θα έπρεπε να τηρούν την ίδια στάση σε κάθε περίπτωση.

Και, πέρα από όλα, έχασαν και το κήρυγμα του Μητροπολίτη για τους πολιτικούς, που έκανε λόγο για  όσους αναλαμβάνουν την εξουσία με σκοπό την προσωπική καταξίωση και απόκτηση πλούτου και όχι προς το συμφέρον των πολιτών, που τους αφορούσε (ιδιαίτερα κάποιοι ίσως αισθάνονταν πως ο Μητροπολίτης τους... φωτογραφίζει!).

Αυτή την εικόνα παρουσίαζε η ομήγυρις των επισήμων 

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος εἶναι τὸ ἐπισημότερο πρόσωπο ποὺ ἐπεσκέφθη ποτὲ τὴν Βέῤῥοια. Τοῦ εἴμαστε αἰωνίως εὐγνώμονες γιὰ τὸ φῶς τοῦ Εὐαγγελίου ποὺ μᾶς μετέφερε. Ὅποιος δὲν τὸ συμμερίζεται αὐτό, πολὺ ἁπλᾶ δὲν ἐκπροσωπεῖ τοὺς Βεῤῥοιεῖς._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο