Αρχιερατικός εσπερινός στην πανηγυρίζουσα ενορία Αγ.Αναργύρων Βέροιας (φώτο-βίντεο)

Με την παρουσία του Επισκόπου Μποτσουάνας κ. Γενναδίου, από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν των Αγ. Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, στην ομώνυμη ενορία της Βέροιας, το απόγευμα της Κυριακής 30/6. Ο Επίσκοπος Μποτσουάνας Γεννάδιος χοροστάτησε στον Εσπερινό και στην λιτανεία των λειψάνων και της εικόνας των Αγίων Αναργύρων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις οδούς Ανοίξεως, Κωττουνίου και Καρακωστή.

Με τη συνοδεία αγήματος και μπάντας του Β' Σ.Σ. και με ιδιαιτέρως μεγάλο αριθμό πιστών, η ενορία των Αγίων Αναργύρων τίμησε τους προστάτες της στο προεόρτια, ενώ και την κύρια ημέρα της εορτής, στην Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει ο Επίσκοπος κ. Γεννάδιος, ο οποίος βρέθηκε στη Βέροια για τα ΙΘ' Παύλεια, ως εκπρόσωπος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου. 

Μετά το τέλος της λιτανείας, στο προαύλιο του Ναού, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και προϊστάμενος της ενορίας Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου ευχαρίστησε τον Επίσκοπο της αφρικανικής Μποτσουάνας για την παρουσία του. Αντιφωνώντας ο κ. Γεννάδιος, ευχαρίστησε τόσο τον Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα, όσο και τον πρωτοσύγκελο Αρχιμ. Γεώργιο Χρυσοστόμου για την φιλοξενία και αναφέρθηκε εν συντομία στη χάρη των Αγίων Αναργύρων, ευχόμενος οι ευχές τους να προστατεύουν όλο τον λαό της περιοχής, αλλά και της χώρας (στο βίντεο που θα  ακολουθεί υπάρχουν οι δύο ομιλίες).

Επίσης, στον Εσπερινό συμμετείχε ο Ηγούμενος της Μονής Οσίου Δαυίδ Εύβοιας, Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης, ο οποίος - ως γνωστόν - έλκει την καταγωγή του από τη Βέροια και, μάλιστα, ως λαϊκός, ήταν ενορίτης των Αγ. Αναργύρων.
















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο