Έναρξη του κύκλου διαλέξεων "Μέγας Αλέξανδρος: Από τις Αιγές στην Οικούμενη"

Η ΙΖ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, είναι στην ευχάριστη θέση και ανακοινώνουν την έναρξη, και αυτή την χρονιά, του κύκλου των διαλέξεων ‘’Μέγας Αλέξανδρος: Από τις Αιγές στην Οικούμενη’’.

alexander1Ο κύκλος των διαλέξεων που άνοιξε την προηγούμενη χρονιά, με θέμα τον οικουμενικό πολιτισμό που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ψηφιακού έργου ‘’Εικονικό Μουσείο Μέγας Αλέξανδρος: από τις Αιγές στην Οικουμένη’’ (ΕΣΠΑ 2007-2013, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘’Ψηφιακή Σύγκλιση’’, συνεχίζεται με την παρουσίαση από την Δρ. Μαρία Σταματοπούλου, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ειδικού στην αρχαιολογία της Θεσσαλίας, των εθίμων, δοξασιών, πίστεων και των υλικών καταλοίπων που αφορούν στις ταφικές τελετουργίες των αρχαίων Θεσσαλών, με ειδική έμφαση στις σχέσεις και επιρροές από το βασίλειο των Μακεδόνων.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη,12 Ιουνίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Νάουσας, στη Σχολή Αριστοτέλους στις  20:00 η ώρα.  Τίτλος "Ταφικές πρακτικές στη Θεσσαλία των κλασικών και ελληνιστικών χρόνων".

Ομιλήτρια: Δρ. Μαρία Σταματοπούλου, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, Τομέας Κλασικών Σπουδών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο