Δύσμοιρε αγρότη με τον πόνο σου κάνουν πολιτική...

tsavdaridis-vesiropoulosΠρωί - πρωί έτρεξαν οι επίδοξοι (φευ!) αγροτοπατέρες - βουλευτές της Ημαθίας να... νουθετήσουν τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο και να του δώσουν τις εντολές τους για να κάνει σωστά την δουλειά του! κατόπιν ενεργειών των βουλευτών μας, λοιπόν, ο ΕΛΓΑ ξεκίνησε να καταγράφει τις ζημιές...
'Οπως μαθαίνουμε, ο ΕΛΓΑ δεν είχε σκοπό να κάνει καμία ενέργεια, ο πρόεδρός του μάλιστα άργησε να ξυπνήσει το πρωί και άρον - άρον πήγε στο γραφείο του, με την τσίμπλα στο μάτι, όταν έμαθε ότι πήγαν βουλευτές στο γραφείο του. Στην αρχή δεν κατάλαβε για ποιόν λόγο πήγαν, αλλά, ευτυχώς, τον ενημέρωσαν σχετικά.
Τόσο χρήσιμη ήταν η επίσκεψη των βουλευτών και - κυρίως - η δημοσιοποίηση των σχετικών δελτίων Τύπου.
Για να σας φύγει η περιέργεια, τα δημοσιεύουμε αυτούσια:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΛΑΖΑΡΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ)
Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την καταγραφή των τεράστιων ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών ζήτησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ.
Διαβεβαιώσεις Έξαρχου για την εις το ακέραιο αποζημίωση των πληγέντων. Αποδέχθηκε αίτημα του Βουλευτή και επισκέπτεται την Ημαθία εντός της εβδομάδας
Έπειτα και από την τεράστια καταστροφή που υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες της Ημαθίας από τη χθεσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, την σφοδρότερη των τελευταίων δεκαετιών και σε συνέχεια της χθεσινής άμεσης ενεργοποίησης του με κατ’ ιδίαν επισκέψεις σε πολλές πληγείσες περιοχές με το πέρας σχεδόν του φαινομένου και προσωπική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδης είχε επείγουσα συνάντηση σήμερα το πρωί (11 Ιουνίου) με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο στο γραφείο του, τον οποίον και ενημέρωσε λεπτομερώς για την έκταση αλλά και ένταση του πρωτόγνωρου για τα χρονικά της Ημαθίας φαινομένου ζητώντας από τον Οργανισμό και τις Υπηρεσίες του να αντιδράσουν αμέσως και αποτελεσματικά για την καταγραφή των ογκωδών ζημιών και την ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσαβδαρίδης ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να δώσει εντολή να γίνουν σήμερα οι αναγγελίες του φαινομένου από τους τοπικούς ανταποκριτές και να ξεκινήσουν αμέσως οι σχετικές δηλώσεις ζημίας.
Παράλληλα ζήτησε από τον Προέδρο του ΕΛΓΑ να υπάρξει επαρκές προσωπικό του Οργανισμού για την καταγραφή των συγκεκριμένων ζημιών προκειμένου να μην σημειωθεί η παραμικρή καθυστέρηση στις διαδικασίες. Επιπροσθέτως, ο κ. Τσαβδαρίδης ζήτησε από τον κ. Έξαρχο να δοθεί προτεραιότητα στην καταγραφή των ζημιών σε όσους παραγωγούς επρόκειτο να συγκομίσουν αυτό το χρονικό διάστημα την παραγωγή τους, αλλά και να δοθούν όλες οι απαραίτητες οδηγίες στους γεωπόνους του ΕΛΓΑ έτσι ώστε να βγουν αμέσως στις πληγείσες περιοχές και να δώσουν αναλυτικές και έγκυρες οδηγίες στους παραγωγούς για τις διαδικασίες που πρόκειται να ακολουθήσουν για την γρήγορη αποζημίωση τους.
Ο κ. Έξαρχος σημείωσε στον κ. Τσαβδαρίδη ότι ήδη οι τοπικοί ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στην Ημαθία τον ενημέρωσαν λεπτομερέστατα για το μέγεθος των καταστροφών και η εικόνα που έχει αποκομίσει και ο Οργανισμός συμφωνεί απόλυτα με την περιγραφείσα από τον ίδιο τον Βουλευτή. Χαρακτηριστικά είπε ότι αν και τα αεροπλάνα απογειώθηκαν για να αποτρέψουν το φαινόμενο, ήταν αδύνατο να φέρουν αποτελέσματα λόγω της τρομερής έντασης του χαλαζιού. Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να συντονιστούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των καλλιεργητών, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανταποκρινόμενος θετικά στο αίτημα του Βουλευτή δήλωσε ότι πρόκειται ο ίδιος να επισκεφθεί μέσα στην εβδομάδα τη Βέροια. Διαβεβαίωσε δε τον κ. Τσαβδαρίδη ότι η ηγεσία του Οργανισμού και το σύνολο των Υπηρεσιών του ήδη δραστηριοποιούνται άμεσα προς την κατεύθυνση των προτάσεων του Βουλευτή και ότι θα υπάρξει ΕΙΣ ΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ αποζημίωση του συνόλου των πληγέντων παραγωγών με βάση τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες (10 Ιουνίου) αργά το απόγευμα, ο κ. Τσαβδαρίδης αφού επισκέφθηκε πολλές πληγείσες περιοχές έκανε την ακόλουθη δήλωση. «Με αφορμή την τεράστια ζημία που προκάλεσε η χαλαζόπτωση που έπεσε σχεδόν σε όλη την Ημαθία, επισκέφθηκα περιοχές και της Νάουσας και του κάμπου και διαπίστωσα ιδίοις όμμασι την τεράστια καταστροφή που υπέστησαν όλες οι παραγωγές. Μιλάμε για ζημία η οποία αγγίζει το 100%. Επικοινώνησα ήδη και ενημέρωσα τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, θα έχω αύριο (σήμερα) στην Αθήνα συνάντηση και μαζί τους, θα επιδιώξω συνάντηση και με τον κ. Τσαυτάρη. Έχω επικοινωνήσει με πάρα πολύ κόσμο, Προέδρους Συνεταιρισμών οι οποίοι έχουν επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για ολική καταστροφή της παραγωγής. Θα προσπαθήσω σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ΚΑΙ να αποζημιωθούν οι αγρότες που υπέστησαν αυτή τη μεγάλη καταστροφή ΚΑΙ να δούμε τι άλλα μέτρα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να αποκαταστήσει το αγροτικό εισόδημα που χάθηκε. Νεότερα θα έχω αύριο και θα ενημερώσω σχετικά τον κόσμο της Ημαθίας για τα αποτελέσματα».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΥ)
Σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο με αντικείμενο την πρωτοφανή χαλαζόπτωση που έπληξε τις περιοχές Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας, και την τεράστια καταστροφή που προκάλεσε στις καλλιέργειες, πραγματοποίησαν οι Βουλευτές, Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης και Ιορδάνης Τζαμτζής και Πιερίας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.
Οι Βουλευτές ενημέρωσαν για το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο που έπληξε τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και ζήτησαν να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και πλήρη στήριξη των πληγέντων αγροτών. Μάλιστα, οι Βουλευτές τόνισαν προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να αποζημιωθούν με βάση τα περυσινά τιμολόγια παραγωγής.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ενημέρωσε τους Βουλευτές ότι συνεργεία του ΕΛΓΑ καταγράφουν ήδη τις ζημιές που προκλήθηκαν ενώ άμεσα τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.
Στη σύσκεψη, επίσης, συμμετείχε και ο κ. Ευάγγελος Τσαγκαλίδης, Διευθυντής Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών, όπου ενημέρωσε αναλυτικά για το πρωτοφανές φαινόμενο, κάνοντας λόγο για μια «υπερκυτταρική καταιγίδα που αναπτύσσεται κυρίως σε θαλάσσιες περιοχές με υψηλή υγρασία, ένα φαινόμενο που έχει να συμβεί από το 2007, όταν τότε είχε πλήξει την Χαλκιδική.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο