"Ξώφαλτσα" πήραν την Ημαθία οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου συγχωνεύονται ή καταργούνται δεκάδες σχολεία και νηπιαγωγεία στη χώρα. Ωστόσο, στην Ημαθία οι όποιες αλλαγές, αυτή την φορά, δεν έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς...

Σύμφωνα με την απόφαση, λοιπόν, στη Βέροια συγχωνεύονται το 13ο 1/θέσιο νηπιαγωγείο με το 6ο 2/θέσιο νηπιαγωγείο, με έδρα το δεύτερο και χωρίς καμιά μεταβολή στον αριθμό των νηπίων και των νηπιαγωγών που υπηρετούν στα δυο νηπιαγωγεία, ενώ εξακολουθεί να λειτουργεί το ολοήμερο τμήμα. 

Επίσης καταργούνται σχολικές μονάδες που υφίσταντο μόνο στα χαρτιά, όπως το 8ο δημοτικό σχολείο και 8 νηπιαγωγείο  Αλεξάνδρειας, το 17ο δημοτικό σχολείο Βέροιας, το 11ο νηπιαγωγείο Νάουσας, το 18ο νηπιαγωγείο Βέροιας και το νηπιαγωγείο Παλαιού Σκυλιτσίου, το οποίο καταργήθηκε λόγω μικρού αριθμού νηπίων. Ωστόσο για το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος απέστειλε έγγραφο στο Υπουργείο για την τροποποίηση της απόφασης αυτής, δεδομένου ότι η Υπηρεσία δεν ζήτησε ποτέ την κατάργηση του.

Με πληροφορίες από το blog ima-edu.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο