Ερωτήματα και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις χαλαζοπτώσεις

Από την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ημαθίας, έπειτα από τις καταστροφικές χαλαζοπτώσεις στην Ημαθία, εκφράζονται ερωτήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση εκ μέρους των αρμοδίων, αλλά και προτάσεις για το μέλλον.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ

Βέροια, 12 Ιούνη 2013

Αγρότες, αγρότισσες, λαέ της Ημαθίας

η πρόσφατη βιβλική καταστροφή που υπέστη η αγροτική μας παραγωγή με ανυπολόγιστες ακόμη επιπτώσεις όχι μόνο στο εισόδημα των αγροτών αλλά  και της τοπικής οικονομίας γενικότερα από την χαλαζόπτωση δεν οφείλεται μόνο στα καιρικά φαινόμενα.

Οφείλεται και στην κυβερνητική μνημονιακή πολιτική της μη επαρκούς χρηματοδότησης της αντιχαλαζικής προστασίας και για την ταμπακέρα εδώ και δυο μέρες δεν ακούσαμε τίποτα από τους αρμόδιους. Το μόνο που ακούσαμε για μια ακόμα φορά είναι το γνωστό παραμύθι των κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι στην εκλογική τους περιφέρεια είναι «με τα δίκαια αιτήματα του λαού» και στη βουλή ψηφίζουν  τη μετατροπή του ΕΛΓΑ σε ασφαλιστικό φορέα με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Το μη πέταγμα των αεροπλάνων ή το ελλιπές πέταγμα είναι το ερώτημα για το οποίο δεν μας απάντησαν. Τηρήθηκαν ή όχι οι προδιαγραφές – απαιτήσεις  της σύμβασης από την εταιρεία ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ 3Δ Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει την αντιχαλαζική προστασία για το 2013 έναντι 2.129.502,08 €;

Απαιτούμε σαφή απάντηση και δημοσιοποίηση της σύμβασης από ΕΛΓΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

Με βάση τα παραπάνω πρέπει να αποδοθούν ευθύνες πολιτικές ακόμη και ποινικές αν και όπου υπάρχουν.

Προτάσεις μας:
  1. Ετοιμότητα για αντιμετώπιση νέας χαλαζόπτωσης.


  2. Άμεσες προσλήψεις γεωπόνων από τον ΕΛΓΑ για πραγματική εκτίμηση των ζημιών, διότι η παραγωγή είναι στη συγκομιδή και δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων. (20 ημερών που επικαλούνται οι τοπικοί παράγοντες)


  3. Έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, αν το μέγεθος της ζημιάς υπερβαίνει τις οικονομικές δυνατότητες του ΕΛΓΑ (και εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο κανονισμός που ψήφισαν είναι σαφής: ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει μέχρι τα χρήματα που διαθέτει).


  4. Έκτακτη οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση αυτή από άλλες χώρες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Ε.Ε. εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.)

Αγρότες, αγρότισσες, λαέ της Ημαθίας

οι υπεύθυνοι της καταστροφής σου και όλου του ελληνικού λαού είναι η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία αυτές τις μέρες προχώρησε και σε πραξικόπημα ενάντια στην ενημέρωση, ενάντια στην Δημοκρατία, με το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Στους αγώνες του λαού μας ενάντια στα βάρβαρα οικονομικά μέτρα απαντούν με βία και κατάργηση της Δημοκρατίας.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΗΜΑΘΙΑΣΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο