Προχωρά η ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Ριζωμάτων

Με γοργούς ρυθμούς, παρά την πολύπλευρη κρίση, συνεχίζεται το έργο του νέου δημοτικού σχολείου Ριζωμάτων στα ορεινά Πιέρια, από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Επίσκεψη στο έργο πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ριζωμάτων και τον εργολάβο.

Κάτοικοι των Ριζωμάτων εξέφρασαν στο πρόσωπο του κ. Καραπαναγιωτίδη την ικανοποίησή τους για το έργο και την πορεία υλοποίησής του, αλλά και τις θερμές ευχαριστίες τους που ένα τόσο μεγάλο και χρήσιμο σχολικό έργο με σύγχρονες προδιαγραφές, υλοποιείται στα μακρινά Πιέρια από την Περιφέρεια. Έργο που αν αξιοποιηθεί σωστά, σε συνδυασμό με άλλες απαραίτητες κινήσεις (προσβασιμότητα, μεταφορές, υπηρεσίες κ.ά.) θα κρατήσουν τους κατοίκους στον τόπο τους.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.500.000 ευρώ και αφορά κατασκευή 4θέσιου Δημοτικού Σχολείου δυναμικότητας 100 μαθητών, σε οικόπεδο 4.330 τ.μ. Το συνολικό εμβαδό του δομημένου χώρου θα είναι, σύμφωνα με τη μελέτη, 1.340 τ.μ. Ακόμη, διαμορφώνεται ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου, εμβαδού 3.393 τ.μ. ως αύλειος χώρος με γήπεδα, κερκίδες, χώρο πρασίνου, καθιστικά και βρύσες.

Συμβατική υποχρέωση παράδοσης του έργου είναι περίπου δύο χρόνια. Το έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Μακεδονία-Θράκη’ 2007-2013 (ΕΣΠΑ).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο