Ανεπιθύμητες οι Κρητικές... μπαλωθίες στην Πατρίδα Ημαθίας

Μπορεί η Κρήτη να είναι γνωστή και για τις... μπαλωθιές, μία συνήθεια που σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει και εκτός Κρήτης, ωστόσο - αν και με άσφαιρα βόλια - οι μπαλωθιές έχουν φέρει πολλές φορές μπελάδες... Στην Ημαθία ειδικότερα, όταν Κρητικοί μουσικοί παίζουν σε κλειστά μαγαζιά, οι μπαλωθιές μπορεί να πέφτουν... βροχή (άσφαιρες πάντα!), αλλά όταν πρόκειται για ανοιχτούς χώρους τα πράγματα σοβαρεύουν, όπως στις εκδηλώσεις στο γήπεδο Πατρίδας...

Και λέμε σοβαρεύουν εξαιτίας της ευρείας έκτασης που παίρνει το συνήθειο - έθιμο κατ' άλλους - αυτό, καθώς, ενώ σε έναν κλειστό χώρο τα πράγματα είναι πιο... μπιζ - μπιζέ, σε έναν ανοιχτό χώρο είναι εξόφθαλμα προκλητικό για τις αρχές, οι οποίες είναι αναγκασμένες να παρέμβουν.

Από την άλλη, το γεγονός ότι το σύνολο όσων ρίχνουν μπαλωθίες χρησιμοποιούν αβολίδοτα πυρομαχικά,  δεν σημαίνει ότι δεν θα βρεθεί ένας ανόητος που - εσκεμμένα ή όχι - θα βάλει κανονικές σφαίρες στο όπλο του.

Και πέρα από όλα τα άλλα, όσο και αν προκαλεί μια κάποια ευφορία ή θαυμασμό αυτό το φαινόμενο, δεν μπορεί να αποτελεί μια αποδεκτή συμπεριφορά στις μέρες μας ή οπλοφορία και οπλοχρησία, για λόγους... κεφιού!

Πάνω σε αυτά, προφανώς, βασιζόμενος ο πρόεδρος του συλλόγου Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς" Αντώνης Καγκελίδης, αναφερόμενος την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο πρόγραμμα των εξαήμερων εκδηλώσεων στο γήπεδο της Πατρίδας, στάθηκε ειδικά στην σημερινή ημέρα (Δευτέρα, 22/7), όπου ο γνωστός κρητικός λυράρης Νίκος Ζωιδάκης θα παίξει στο γήπεδο.

Όπως είπε ο κ. Καγκελίδης, οι πυροβολισμοί, ακόμα και με άσφαιρα βόλια, δεν επιτρέπονται και παρακάλεσε όλους να σεβαστούν τον υπόλοιπο κόσμο, τους διοργανωτές, αλλά και τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο