Από δωρεάν παραχώρηση, δημοπρασία αποφάσισε για το γήπεδο ο Δήμος Βέροιας

Άλλαξε στάση ο Δήμος Βέροιας για το θέμα της δωρεάν παραχώρησης του γηπέδου στην ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και πλέον, ακολουθώντας - όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση - την νόμιμη οδό, διεξάγει δημοπρασία για την εκμίσθωση του γηπέδου, στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι Π.Α.Ε που αγωνίζονται στην ανώτατη κατηγορία επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, δηλαδή στην Σούπερ Λίγκα...

Διαβάστε την ανακοίνωση με την ο οποίο ο Δήμος παραδέχεται πως η κίνηση που πήγε να κάνει με την απευθείας παραχώρηση (και μάλιστα χωρίς αντίτιμο), ήταν παράνομη, ρίχνοντας παράλληλα την... μπάλα στην διοίκηση της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ:

Στην ευχέρεια της ΠΑΕ η εξασφάλιση της έδρας του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας για τα προσεχή 10 χρόνια

Με ταχύτατες διαδικασίες ο Δήμος Βέροιας και η ΚΑΠΑ ολοκλήρωσαν όλες τις διαδικασίες νόμιμης εκμίσθωσης του Δημοτικού Σταδίου στην ΠΑΕ Βέροιας και ήδη δόθηκε στη δημοσιότητα η περίληψη της διακήρυξης εκμίσθωσης του ακινήτου σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η Δημοτική Αρχή «επιστράτευσε» το κατάλληλο προσωπικό (νομικούς συμβούλους και υπαλλήλους του τμήματος περιουσίας του Δήμου), οι οποίοι εν μέσω συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων, ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της Δημάρχου και εργάστηκαν με υπευθυνότητα και ταχύτητα. 

Έτσι, την Παρασκευή 12 Ιουλίου ήταν έτοιμα όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη δημοπράτηση του γηπέδου, που θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία των φανερών και προφορικών προσφορών, για την εκμίσθωση κυρίων και βοηθητικών χώρων  του Σταδίου, την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013 ενώπιον της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού. 

Σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί κανένας ενδιαφερόμενος, η διαδικασία θα επαναληφθεί πέντε (5) ημέρες μετά την ημέρα της διενέργειας της δημοπρασίας.

Στη Δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν Π.Α.Ε που αγωνίζονται στην ανώτατη κατηγορία επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, δηλαδή στην Σούπερ Λίγκα.
Καθορίστηκε το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς του ετήσιου μισθώματος   και η διάρκεια της σύμβασης.  

Η δημοπράτηση διενεργείται  από την ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας, στην οποία ο Δήμος έχει μεταφέρει την αρμοδιότητα διαχείρισης του Δημοτικού Σταδίου.

Απομένει λοιπόν να προσέλθει η ΠΑΕ Βέροιας για να λάβει μέρος στη δημοπράτηση, όπως ορίζει ο νόμος, ώστε να αποκτήσει το νόμιμο δικαίωμα χρήσης του γηπέδου, που θα της επιτρέψει να συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα που ξεκινά τον προσεχή μήνα με έδρα το Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας. "

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο