Χρ. Σκουμπόπουλος: Άλλοθι ανικανότητας (της Χ. Ουσουλτζόγλου)

(άρθρο του Χρ. Σκουμπόπουλου)

Τα συντριπτικά μνημονιακά χτυπήματα σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς.  Όμως, αντί να δώσουν το έναυσμα για μια σθεναρή συλλογική αντίδραση, αντάξια των αγωνιστικών παραδόσεων του θεσμού, προσφέρουν σε κάποιους, ευτυχώς λίγους, εκπροσώπους του το άλλοθι της ανικανότητάς τους. 

Σημαιοφόρος αυτών των εκπροσώπων η κυρία Ουσουλτζόγλου.  Παπαγαλίζει ασταμάτητα τη δικαιολογία της «κρίσης», των «περικοπών», της «κακής κεντρικής διοίκησης», που δεν της επιτρέπουν να ξεδιπλώσει το ταλέντο της σε όλο το μεγαλείο του.

Γιατί η ίδια πιστεύει πως μέχρι τώρα έχει καταπλήξει τα πλήθη με τις εμπνεύσεις της.  «Εμπνεύσεις», που καθιστούν το Δήμο ανήμπορο να υλοποιήσει έστω και ένα (1) έργο, μεσαίου βεληνεκούς.  Που παραβλέπουν, περιφρονούν ή παραπλανούν το Δημοτικό Συμβούλιο. Που αχρηστεύουν, υποβαθμίζουν ή παραμερίζουν τις Δημοτικές Υπηρεσίες.  Που τραυματίζουν ανεπανόρθωτα την πόλη, μετατρέποντάς την σε λαβύρινθο επικίνδυνο για πεζούς και οχήματα.  Που αγνοούν επιδεικτικά τις Τοπικές Κοινότητες και τις ανάγκες τους.  Που προσβάλλουν τους σκληρά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.

Και που, πάνω απ’ όλα, αποτελούν «υπόδειγμα» μαχητικότητας, προάσπισης των δημοτικών συμφερόντων και έκφρασης ήθους.

Αυτό το ήθος επιχείρησε πρόσφατα να διδάξει δημοσίως, με εγκύκλιο ανακοίνωσή της, η κυρία Ουσουλτζόγλου, στους τοπικούς εκδότες και δημοσιογράφους, όταν αυτοί απλώς αναμετέδωσαν είδηση κεντρικού αυτοδιοικητικού μέσου ενημέρωσης.  (βεβαίως οι τραγικές μνημονιακές εξελίξεις, που μακελεύουν τους Δήμους, επιβεβαιώνουν την είδηση, την οποία θέλησε να ξορκίσει η κυρία Ουσουλτζόγλου).

Αυτό το ήθος ακτινοβολεί η δημαρχιακή πολυθρόνα της κυρίας Ουσουλτζόγλου, που, με όχημα μια επιλεκτικά «δραστήρια» «κίνηση πολιτών», είχε επιστρατεύσει κάποτε μέχρι και κάτοικο Βουκουρεστίου, για να αποτρέψει την αμφιδρόμηση της οδού Μητροπόλεως.  Και που, εδώ και 7 χρόνια, κρατά προκλητικά ανεκτέλεστη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για εφαρμογή της μονοδρόμησης, δείχνοντας έτσι έμπρακτα το σεβασμό της στους θεσμούς και τη συμμόρφωσή της στις δικαστικές αποφάσεις.  

Μ΄ αυτό το ήθος, και εξουδετερώνοντας μεθοδικά τους συνεργάτες της, πορεύεται στο μνημονιακό πέλαγος.  Λησμονεί όμως πως πρόκειται για ένα πέλαγος βούρκου.  Όπου κάθε κίνηση οδηγεί ταχύτερα στο βυθό, στον οποίο δεν θα της επιτρέψουμε να συμπαρασύρει το Δήμο και τον τόπο μας.

Χρήστος Σκουμπόπουλος
τ. Δήμαρχος Βέροιας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο