Τάπερ και σπαστός καφές για όσους μπορούν ακόμα να αποδράσουν για λίγο

Μπορεί η κρίση να έχει χτυπήσει αλύπητα την Ελληνική κοινωνία, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που δεν το βάζουν κάτω και προσπαθούν, έστω περιορισμένα, να αποδράσουν λίγες μέρες από την καθημερινότητα και να απολαύσουν ένα από τα λίγα αγαθά που ακόμα παραμένουν αφορολόγητα, τον ήλιο και την θάλασσα!

Είτε με ημερήσιες εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες (της Πιερίας ή της Χαλκιδικής για τους Ημαθιώτες) με ΚΤΕΛ ή ΙΧ αυτοκίνητα, είτε με ολιγοήμερες διακοπές σε τουριστικούς προορισμούς που προσφέρουν οικονομική διαμονή ή με διακοπές σε... συγγενείς και φίλους που ζουν σε παραθαλάσσια μέρη, ο μέσος Έλληνας προσπαθεί να κάνει έστω μερικές... βουτιές.

Βέβαια, οι συνθήκες πολύ διαφορετικές: Πληρωμένη ξαπλώστρα και καφές στην παραλία, γεύματα σε ταβέρνες, ποτά σε νυχτερινά κέντρα, "εξερευνητικές" διαδρομές με το αυτοκίνητο, είναι μερικές από τις συνήθειες που λίγοι κρατούν ακόμα, σε σχέση με τα ποσοστά των προηγούμενων ετών.

Επανήλθαν τα σπιτικά φαγητά σε τάπερ, ο σπαστός καφές, η μπύρα στο σπίτι, οι συγκεκριμένες και περιορισμένες μετακινήσεις, ώστε να φτάσουν τα... κουκιά για όλες τις μέρες των διακοπών.

Δυστυχώς, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας που όχι μόνο δεν έχει την δυνατότητα για διακοπές, αλλά ούτε καν για έναν καφέ στο φράγμα της Βέροιας. Είναι η άλλη όψη - και η πιο σκληρή - της ζοφερής οικονομικής ανέχειας που ζει ο μέσος Έλληνας.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως φέτος είναι η χρονιά που - σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των επαγγελματιών στον τουριστικό τομέα, οι ξένοι είναι περισσότεροι από τους Έλληνες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο