Κατά της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας τα Σωματεία Λαϊκών Αγορών

Κατά της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας τάσσονται τα Σωματεία Λαϊκών Αγορών της Ημαθίας, καθώς, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, η Δημοτικοί Αστυνομικοί διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία, αλλά και την ασφάλεια των λαϊκών αγορών, ενώ παράλληλα αποτελούν "ασπίδα" κατά του παρεμπορίου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:


Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών Νομού Ημαθίας
Σύλλογος Πωλητών Προϊόντων Γης και Θαλάσσης

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η Δημοτική Αστυνομία είναι υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία αλλά και την ασφάλεια κατά τη διεξαγωγή των λαϊκών αγορών. «Ανοιχτές πληγές» όπως το παραεμπόριο, μικροκλοπές, παράνομοι πωλητές κ.α. καθιστούν την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας αναγκαία και ο ρόλος της είναι σαφώς καθοριστικής σημασίας για την ομαλή διεξαγωγή των λαϊκών αγορών, για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που αφορούν τόσο τους πωλητές- εμπόρους, όσο και τους ίδιους τους καταναλωτές.

Το ιδιαίτερο αντικείμενο που αφορά το δικό μας τομέα εργασίας (έλεγχος αδειών, θέσεις πωλητών, διευκόλυνση κίνησης οχημάτων και διακίνησης εμπορευμάτων κλπ),  τον οποίο έχει αναλάβει η Δημοτική Αστυνομία επί πολλά έτη είναι πρακτικό αδύνατο να επωμιστεί η Ελληνική Αστυνομία και είναι λογικό και επόμενο ότι σε αυτή την περίπτωση θα περιπέσει η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς σε «δεύτερη μοίρα» σε σχέση με την πάταξη του εγκλήματος, που είναι και το κύριο αντικείμενο της ΕΛ.ΑΣ.

Σε κάθε περίπτωση το «φόρτωμα» όλων των αντικειμένων και της υπηρεσιακής ύλης από τη Δημοτική μόνο στην Ελληνική Αστυνομία θα οδηγήσει σε ασυνεννοησία και αναποτελεσματικότητα, δεδομένου ότι θα μεσολαβήσει κι ένα αναγκαίο διάστημα «αδράνειας», όπου θα βαλτώσουν όλα τα προβλήματα, και μαζί με αυτά και όλοι εμείς. Πρακτικά πιστεύουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να χρεώσει την ύλη αυτή της Δημοτικής Αστυνομίας σε συγκεκριμένους αστυνομικούς ανά τμήμα, οπότε το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αυτό που λέει η παροιμία «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος, ούτε για το Κράτος, ούτε για τους πολίτες.

Τα σωματεία λαϊκών αγορών του Νομού μας έρχονται για ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με πρόχειρες κυβερνητικές αποφάσεις, που όμως έχουν καταστρεπτικά αποτελέσματα για την ίδια την Λαϊκή και προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα τεράστια προβλήματα που απειλούν να μας εξαφανίσουν, όπως η επιβολή δυσβάσταχτων ασφαλιστικών εισφορών, ημερήσιου τέλους, υπερφορολόγησης, πτώση της ζήτησης κ.α.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την αναθεώρηση της απόφασης αυτής, τη διατήρηση της Δημοτικής Αστυνομίας, με επιθυμητή τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου  λειτουργίας που θα προάγει περαιτέρω το έργο της και θα εξυπηρετεί καλύτερα τους πολίτες, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα αναγκαία έσοδα για τη λειτουργία των Δήμων και των κοινωνικών τους δομών.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΤΖΙΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                          ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο