Βανδαλισμοί στο πρώην δικαστικό μέγαρο Βέροιας

Μετά τους βανδαλισμούς στο ιστορικό κτίριο του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας στην πλατεία Ρακτιβάν, που προκλήθηκαν από άγνωστους, που υπέγραψαν με συνθήματα και σύμβολα του αναρχικού χώρου, η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, επικοινώνησε με την Πρόεδρο Πρωτοδικών Βέροιας Καλή Στεφανίδου και την ενημέρωσε σχετικά. 

Η κ. Στεφανίδου επικοινώνησε άμεσα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Πρόεδρο του ΤΑΧΔΙΚ κ. Νικόλαο Κανελλόπουλο και τον ενημέρωσε για τους βανδαλισμούς. Όπως ενημέρωσε η Πρόεδρος Πρωτοδικών τη Δήμαρχο Βέροιας, το Υπουργείο ζήτησε ενημέρωση με φωτογραφικό υλικό προκειμένου το θέμα να απασχολήσει εκτάκτως το Δ.Σ. του ΤΑΧΔΙΚ.

Η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη σχετικά με το συμβάν δήλωσε τα εξής:

"Παρά τις διαρκείς μας ενέργειες για την παραχώρηση του ιστορικού κτιρίου της πόλης που στεγάζονταν το Δικαστικό Μέγαρο μέχρι πρότινος και τις προειδοποιήσεις μας στις ηγεσίες – διοικήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης (κ.κ. Χ. Καστανίδη, Μ. Παπαϊωάννου, Α. Ρουπακιώτη) και του ΤΑΧΔΙΚ, δυστυχώς οι δυσοίωνες προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν και το κτίριο έγινε στόχος βανδαλισμού.
Αποδείχθηκε με τον χειρότερο τρόπο, ότι η Αθήνα και τα κέντρα αποφάσεων που διαχειρίζονται την τύχη του ιστορικού αυτού κτιρίου, είναι πολύ μακριά από τη Βέροια για να είναι σε θέση να το προστατεύσουν από την καταστροφική μανία ομάδων με ακραίες συμπεριφορές.
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε την ολοκληρωτική καταστροφή του κτιρίου των πρώην δικαστηρίων στο κέντρο της πόλης, για να ληφθεί η απόφαση για το αυτονόητο.
Το ιστορικό κτίριο της πλατείας Ρακτιβάν, πρέπει άμεσα να αποδοθεί στο δήμο της Βέροιας και στην κοινωνία της Βέροιας για την προστασία του και την βέλτιστη αξιοποίηση του στο άμεσο μέλλον.
Οποιαδήποτε ολιγωρία από την Αθήνα, όλα δείχνουν ότι θα αποβεί μοιραία για την τύχη του στολιδιού της πόλης μας και θα διογκώσει έτι περισσότερο τις όποιες δαπάνες ανακατασκευής χρειαστούν για τη διάσωση του".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο