Η ΛΑΣ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΒ

Από την δημοτική παράταξη του Δ.Σ. Βέριοιας Λαϊκή Αγωνιστική Συσπείρωση, ανακοινώθηκαν τα εξής: 

Με αφορμή ανακοινώσεις και επιστολές που αναφέρονται στις αυξήσεις των τελών της ΔΕΥΑΒ η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει: Οι αυξήσεις ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι αυξήσεις ψηφίστηκαν από την διοίκηση του δήμου (Ουσουλτζόγλου - ΠΑΣΟΚ) και την μείζονα αντιπολίτευση (Τσαβδαρίδης-ΝΔ).

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τις αυξήσεις και ζήτησε 40% μείωση στους λογαριασμούς του νερού.
Στις 9 Μάη απευθυνθήκαμε πλατιά στους δημότες και μέσω του τοπικού τύπου με την παρακάτω ανακοίνωση που ξαναδημοσιεύουμε:

«ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
Ανακοίνωση για τις αυξήσεις στο νερό

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, την Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 ψηφίστηκε και από την παράταξη της κ. Ουσουλτζόγλου και από την παράταξη του κ. Τσαβδαρίδη, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Βέροιας, αύξηση της τιμής ύδρευσης και αποχέτευσης για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Βέροιας από το έτος 2013 και μετά. Η αύξηση αυτή έγινε με πρόσχημα την ισονομία και την εξοικονόμηση νερού και σε πολλές περιπτώσεις π.χ. στον πρώην δήμο Μακεδονίδας αγγίζει το 80%.

Η Λαική Συσπείρωση δια των εκπροσώπων της στο Δημοτικό Συμβούλιο καταψήφισε της αυξήσεις και πρότεινε ισονομία προς τα κάτω, δηλαδή την μείωση τουλάχιστον 40%, όσο δηλαδή περίπου, λόγω περικοπών, χαρατσιών, φόρων μειώθηκε και το εισόδημα των δημοτών.

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας απέδειξε για πολλοστή φορά ότι αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής, που και το νερό το αντιμετωπίζει ως εμπόρευμα. Άλλωστε όχι μόνο τώρα αλλά από την ίδρυση των δημοτικών επιχειρήσεων και των ΔΕΥΑ αυτές λειτουργούσαν και συνεχίζουν να λειτουργούν ως Α.Ε.  με ιδωτικοικονομικά κριτήρια.

Η προηγούμενες και οι τωρινές αυξήσεις δεν θα είναι οι τελευταίες. Θα ακολουθήσουν και άλλες με το ίδιο πρόσχημα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις επιβάλλεται(από την κυβέρνηση και τους τοπικούς της εκφραστές) να λειτουργούν ανταποδοτικά ειδάλλως ή θα είναι αναγκασμένες να κλείσουν ή θα παραχωρούνται ως φιλέτα σε ιδιωτικά συμφέροντας που ήδη καραδοκούν και σε κάποιες πόλεις ήδη δραστηριοποιούνται.

Καλούμε τους δημότες να απαιτήσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις με το προσωπικό τους να ενταχθούν πλήρως στους ΟΤΑ. Το έργο και οι υπηρεσίες που πρέπει να παρέχουν να χρηματοδοτούνται με επάρκεια από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Βέροια, 9 Μάη 2013»

(φώτο αρχείου του InVeria.gr - λήψη από συνεργάτη του InVeria.gr)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο