Στα... άδυτα της "Συμπολιτείας": Οι "φίλοι", οι "αντίπαλοι" και οι "αδιάφοροι"

Σε δύο γενικές κατηγορίες θα μπορούσε να τοποθετήσει κανείς τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης της δημάρχου Βέροιας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, οι οποίες κατηγορίες έχουν και τις υποκατηγορίες τους. Ως γενικές, μπορούμε να πούμε ότι είναι οι "κοντά στη Δήμαρχο" και οι "απομακρυσμένοι". Από εκεί και πέρα, υπάρχουν "κοντά" της άτομα που είναι δεν ευχαριστημένοι ή "απομακρυσμένοι" που δεν έχουν πρόβλημα. 

Ας τα δούμε αναλυτικά:

- Στα άτομα που είναι κοντά στην Δήμαρχο μπορούμε να κατατάξουμε γενικά όλους τους αντιδημάρχους (Βασίλης Παπαδόπουλος, Νίκος Τσιαμήτρος, Νίκος Μαυροκεφαλίδης, Άρης Λαζαρίδης, Θεόφιλος Κορωνάς, Κώστας Βοργιαζίδης, Αντώνης Καγκελίδης) και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, εκ θέσεως. Σύνολο 8 άτομα. Αν εξαιρέσει κανείς όμως τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Αντώνη Καγκελίδη, ο οποίος είναι μεν "κοντά" της ως αντιδήμαρχος, αλλά με δηλώσεις του έχει τονίσει πως δεν θα κατέβει υποψήφιος με αντίπαλο συνδυασμό, το σύνολο πέφτει στα εφτά άτομα. Αλλά, προσθέτουμε την Μαρία Παπαϊωάννου, η οποία είναι φίλη της Δημάρχου, οπότε και πάλι το σύνολο είναι οχτώ.

- Στα άτομα που θεωρούνται απομακρυσμένα ή δυσαρεστημένα, είναι οι πρώην αντιδήμαρχοι, είτε αυτοί της προηγούμενης περιόδου (2011 - 2012), είτε ακόμα και οι της προηγούμενης θητείας. Πιο αναλυτικά, έχουν εκφράσει δημόσια ή έχουν αφήσει να διαφανεί η δυσαρέσκειά τους οι Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Δημήτρης Δάσκαλος, Μιχάλης Σουμελίδης, Παύλος Παυλίδης, Γιώργος Μιχαηλίδης, Γιώργος Κάκαρης, Νίκος Μωυσιάδης, Πέτρος Τσαπαρόπουλος, Βέτα Αρχοντάκη. Εννιά μέχρι στιγμής και με τον Αντώνη Καγκελίδη, δέκα!

- Τέλος, υπάρχει και μια ενδιάμεση κατηγορία που, τουλάχιστον εμείς, δεν μπορούμε να τους κατατάξουμε στους μεν ή τους δε. Άτομα όπως η Χριστίνα Γαϊτάνου, ο Κώστας Κουτσαντάς, ο Λάζαρος Πουλασουχίδης, ο Χρήστος Κούτρας, ακόμα η και η στενή φίλη της Δημάρχου Βαρβάρα Σταυροπούλου - Μπακαμτζόγλου, αποτελούν πρόσωπα που (είτε δεν μιλούν πολύ στο Συμβούλιο ή όταν μιλούν δεν διαφαίνονται τα συναισθήματά τους) δεν έχουν σαφή τοποθέτηση.

Φυσικά, μεταξύ τους τα άτομα των "κατηγοριών" δεν έχουν απαραίτητα τις καλύτερες των σχέσεων και ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους για να είναι δυσαρεστημένος ή ευχαριστημένος.

Για παράδειγμα, η "παλιά φουρνιά" αντιδημάρχων (Παυλίδης, Δάσκαλος Μιχαηλίδης κ.α.) φέρονται να είναι δυσαρεστημένοι τόσο με την Δήμαρχο, όσο και με τους διαδόχους τους, καθώς - όπως λένε κάποιοι εξ αυτών - οι νέοι αντιδήμαρχοι φρόντισαν να απαξιώσουν και να κουκουλώσουν κάθε τι καλό έγινε επί της θητείας τους.

Κοντολογίς, η Δήμαρχος από το σύνολο των 25 ατόμων που έχει στην παράταξή της, ζήτημα είναι να έχει πραγματικά στο πλευρό της του δέκα. Και από αυτούς πάλι, πόσοι είναι ειλικρινώς κοντά της και πόσοι μένουν για τους δικούς τους λόγους, είναι ζητούμενο...

Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που γίναμε μάρτυρες του παραδόξου γεγονότος η αντιπολίτευση να ασκείται από μέλη της διοικούσας παράταξης και όχι από την μείζονα μειοψηφία!

***

Σημείωση: Αναφέραμε παραπάνω πολλά ονόματα και την στάση που κρατούν, σύμφωνα με την δική μας κρίση. Ωστόσο, επειδή δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να αδικήσουμε κανέναν, αν κάποιος θεωρεί πως θίγεται από όσα αναφέρουμε, με χαρά να φιλοξενήσουμε δήλωση που να παρουσιάζει τα γεγονότα υπό το δικό του οπτικό πρίσμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο