Χ. Ουσουλτζόγλου: "Η Αυτοδιοίκηση δεν πωλείται και δεν παραχωρείται σε κανέναν"

Ανοιχτή επιστολή προς τους Δημότες της Βέροιας απευθύνει η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτσόγλου, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τα σχέδια της Κυβέρνησης για απολύσεις και μετατάξεις στους ΟΤΑ. 

Η επιστολή της Δημάρχου Βέροιας έχει ως εξής:

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,


Το κτύπημα σε βάρος των Δήμων ξεκίνησε με τη δραματική μείωση των αυτοτελών πόρων που δικαιούνται οι Δήμοι όλης της χώρας ως ελάχιστη εγγύηση για την οικονομική αυτοτέλεια η οποία είναι αναγκαία για την εκπλήρωση της αποστολής και την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους. 

Οι Δήμοι, είναι μεταξύ άλλων ο Παιδικός Σταθμός, η Πρόνοια, το Δημοτικό Ιατρείο, η διαχείριση και η αποκομιδή των απορριμμάτων, τα σχολεία των παιδιών μας, τα Αθλητικά Κέντρα, τα ΚΑΠΗ, η εξυπηρέτηση των πολιτών, ο πολιτισμός, τα δημόσια έργα και πολλά άλλα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την καθημερινή μας ζωή, εδώ και πολλές δεκαετίες. Οι Δήμοι δε κάνουν διακρίσεις, εξυπηρετούν το ίδιο όλους.

Η επίθεση όμως στην τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζεται σήμερα με την κατάργηση Νομικών Προσώπων Δήμων και απολύσεις προσωπικού, που νομοτελειακά  θα οδηγήσουν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε απονεύρωση και τελικά ολοκληρωτική διάλυση.

Αυτές οι επιλογές της κυβέρνησης, που λειτουργεί υπό το κράτος της Τρόικας των δανειστών, επιχειρείται να εμφανιστούν στην κοινή γνώμη ως περικοπή περιττών δαπανών και απομάκρυνση πλεονάζοντος προσωπικού, αλλά στην ουσία είναι μια μεθοδευμένη πολιτική επιλογή ΔΙΑΛΥΣΗΣ των υπηρεσιών των Δήμων.

Είμαστε αντίθετοι, καταγγέλουμε και αγωνιζόμαστε κόντρα στο σχέδιο κατάργησης των ΟΤΑ, όχι μόνο για να προστατέψουμε κάποιες θέσεις εργασίας αλλά και να σώσουμε τις οικογένειες των εργαζόμενων από την καταστροφή.

Αγωνιζόμαστε και ορθώνουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ την αντίθεση μας απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές, για να διαφυλάξουμε την λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων που κυριολεκτικά αφορούν σε όλα τα επίπεδα την εξυπηρέτηση ΟΛΩΝ των αναγκών των πολιτών.

Γιατί, οι Δήμοι στους οποίους έχουν μεταφερθεί πολλές ευθύνες και αρμοδιότητες, δίχως ποτέ να τους δοθούν και οι αντίστοιχοι πόροι, είναι αυτοί που εξυπηρετούν σήμερα τις ανάγκες των πολιτών με τα πενιχρά πλέον μέσα που διαθέτουν και με συνεχώς μειούμενο το διαθέσιμο προσωπικό. 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ:

Επειδή, με τον τρόπο αυτό, η κεντρική εξουσία των Αθηνών επιχειρεί να εμφανίσει τους Δήμους στα μάτια των πολιτών ως άχρηστους οργανισμούς που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, δηλώνουμε ότι η αποδόμηση της χρησιμότητας των Δήμων στην κοινή γνώμη αποτελεί μια ύπουλη μέθοδο καθώς και την ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ για το τελικό κτύπημα που δεν θα είναι άλλο από την απόδοση των υπηρεσιών στους μεγαλοεργολάβους που περιμένουν στη γωνία για να κερδοσκοπήσουν χωρίς κανένα έλεος στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. 

Δε θα μείνουμε άφωνοι και ανενεργοί. 

Σε αυτόν τον αγώνα για τη διάσωση των Δήμων, την ενδυνάμωση της αυτοτέλειας τους και εν τέλει την διεκδίκηση της παροχής καλύτερων υπηρεσιών προς την κοινωνία, θεωρούμε αυτονόητη τη στήριξη όλων των πολιτών. Όποιοι και αν είναι. Όποιες πολιτικές προτιμήσεις και αν έχουν.  
Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Το μέλλον της Αυτοδιοίκησης αφορά τη ζωή μας και για να συνεχίσει να υπάρχει ως δημόσιο αγαθό πρέπει να πούμε όλοι μαζί:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Ενωμένοι θα διαφυλάξουμε την Κοινωνική Συνοχή. 

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο