Δημοτικές Εκλογές Βέροιας: Οι 4 ή 5 συνδυασμοί της τελικής "κούρσας"

Οχτώ μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές, κάθε πρόβλεψη, εκτίμηση, "στοίχημα" είναι πολύ επικίνδυνο, ωστόσο θα τολμήσουμε μια πρώτη πρόβλεψη για την... τελική κούρσα των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Βέροιας.

Σύμφωνα με την πρόβλεψή μας (που προφανώς έχει πολλές πιθανότητες να πέσει έξω), εάν και εφόσον πάμε στις εκλογές με το ισχύον εκλογικό σύστημα, οι συνδυασμοί θα διαμορφωθούν ως εξής:

- Συνδυασμός Γιώργου Μιχαηλίδη: Χωρίς επίσημη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ, αλλά με υποστήριξη σε επίπεδο στελεχών, ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας αναμένεται να θέσει εκτός κούρσας κάθε "πράσινο" ενδιαφερόμενο, ακόμα και την ίδια την Δήμαρχο, η οποία - αν και φέρεται να επιθυμεί εκ νέου να είναι υποψήφια - τελικά θα αποσυρθεί.


- Συνδυασμός Κώστα Καραπαναγιωτίδη: Ίσως με στήριξη ανοιχτή της ΝΔ, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας αναμένεται να ηγηθεί του "γαλάζιου" συνδυασμού στον Δήμο Βέροιας, με σαφή στήριξη του Ποντιακού στοιχείου (βλέπε Αντώνης Καγκελίδης, Μιχάλης Σουμελίδης κ.α.).
Η σχεδόν σίγουρη αποχή του Λάζαρου Τσαβδαρίδη από την διεκδίκηση της Δημαρχίας, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη.
Όσοι του δεξιού χώρου εκδηλώνουν ενδιαφέρον  (Σκουμπόπουλος κλπ), μόνο ως ανεξάρτητοι θα μπορέσουν να κατέβουν, αν τελικά δεν αποχωρήσουν από την... κούρσα ή δεν συστρατευθούν με κάποιον συνδυασμό (που είναι και το πιο πιθανό).


- Συνδυασμός ΚΚΕ: Το ΚΚΕ θα κατεβάσει ένα τυπικό κομματικό ψηφοδέλτιο, με την Ιωάννα Σοφρόνωφ επικεφαλής ή κάποιο άλλο στέλεχος του κόμματος.


- Συνδυασμός ΣΥΡΙΖΑ - Αριστερών Κινημάτων: Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και στην κεντρική πολιτική σκηνή έχει ποσοστά... εξουσίας, στην Ημαθία είναι πολύ αμφίβολο αν θα κατεβάσει δικό του ψηφοδέλτιο. Το πιο πιθανό είναι να στηρίξει μία κίνηση συλλογική, όπως έκανε με τον σημερινό συνδυασμό "Κίνηση Πολιτών για τον Δήμο Βέροιας".
Έτσι, δεν αποκλείεται επικεφαλής να είναι η Χαρά Αξούριστου (εκτός και αν ισχύσει η σημείωση στον αστερίσκο που ακολουθεί παρακάτω), η οποία θα ήταν σήμερα δημοτική σύμβουλος, αν ο Γιάννης Αγγέλογλου δεν κρατούσε την θέση τους ως ανεξάρτητος.


- Συνδυασμός Παπαγιάννη*: Αν και οι καταβολές του δικηγόρου Γιάννη Παπαγιάννη είναι από το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως πλέον δεν θέλει να έχει καμία σχέση με αυτό. Αντίστοιχα, καμία σχέση με κανένα κόμμα δεν θέλει να έχει και ο συνδυασμός που προσπαθεί να δημιουργήσει. 

* Κρατάμε μια επιφύλαξη για τον συνδυασμό Παπαγιάννη, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, είναι πολύ πιθανό - προκειμένου να αποκτήσει δυναμική - να συνεργαστεί με κάποιους υποψηφίους από τον αριστερό χώρο (κάποια σενάρια μιλούν ακόμα και για άτυπη στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ). 
Οπότε, ίσως είναι ο πέμπτος συνδυασμός ή θα είναι - με συνεργασία συνδυασμών - ο τέταρτος, από την παραπάνω καταγραφή.


Αυτοί είναι πέντε (ή τέσσερις) συνδυασμοί που εκτιμούμε πως θα μείνουν μέχρι το τέλος. Βεβαίως, ένα ζητούμενο η στάση των υπόλοιπων ενδιαφερόμενων, όχι τόσο για το εάν θα σχηματίσουν συνδυασμό, όσο - κυρίως - για το αν θα ενταχθούν σε κάποιον από τους παραπάνω συνδυασμούς ή απλά δεν θα συμμετάσχουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο