Ημαθία: Μετά από συζητήσεις, παπαγαλάκια και "δωράκια", τέλος στη ΜΕΑ Αλιάκμονα

Παραιτήθηκε από κάθε αξίωση η εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ για αποζημίωσή της σχετικά με το ακυρωθέν έργο κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Ημαθία, στην "Θέση 12", πάνω από τις όχθες του Αλιάκμονα.
Μετά από χρόνια συζητήσεων, παλινωδιών, καταγγελιών, προσφυγών, προσπαθειών της Εταιρίας μέσω πληρωμένων ΜΜΕ της Ημαθίας να διαμορφώσει θετική άποψη επί του θέματος το κοινό (!) και ενώ άλλοι έβαζαν το χέρι τους στη φωτιά για την σκοπιμότητα του έργου και υπέγραφαν μετά... Βαΐων και κλάδων την σχετική σύμβαση, πλέον - μέσα από πολλές άγνωστες... διαδρομές - διαπίστωσε το σημερινό Δ.Σ. του ΕΣΔΑ πως το έργο δεν πρέπει να γίνει για λόγους "δημοσίου συμφέροντος".

Διαβάστε τι ακριβώς λέει η ανακοίνωση:

«Με την υπ’ αριθμ.25/26-7-2013 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΔΑ ΟΤΑ Ημαθίας και με τη σύμφωνη γνώμη των τριών δημάρχων Ημαθίας που παρίσταντο στη συνεδρίαση του Δ.Σ , Αποφασίστηκε ομόφωνα η μονομερής λύση της από 26/3/2010 υπογραφείσας Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και παραχώρηση της εκμετάλλευσης για 25 έτη Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Ημαθίας» μεταξύ του ΕΣΔΑ και της Αναδόχου Εταιρείας «ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε» σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 4 αυτής για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Η λύση της Σύμβασης Παραχώρησης επήλθε αζημίως για τον ΕΣΔΑ σύμφωνα με Συμβολαιογραφική Πράξη – Δήλωση Παραίτησης της Αναδόχου εταιρείας από κάθε αξίωση και οποιασδήποτε φύσεως ζημιές της.

Βέροια 8/8/2013» 

Θα λογοδοτήσει κανείς για την "ασύμφορη για το δημόσιο" σύμβαση;

Εφόσον για "λόγους δημοσίου συμφέροντος" έγινε η μονομερής (αρχικά) και κοινά αποδεκτή στη συνέχεια, ακύρωση της Σύμβασης, σημαίνει πως το σημερινό Δ.Σ. του ΕΣΔΑ θεωρεί πως το Δ.Σ. που υπέγραψε την Σύμβαση, λειτούργησε εναντίον του Δημοσίου Συμφέροντος.

Θα αναζητηθούν ευθύνες ή απλά θα γίνει και αυτό το θέμα μια ωραία... γαργάρα;

Τα παπαγαλάκια ΜΜΕ τι θα λένε τώρα;

Όπως είναι γνωστό σε μεγάλα έργα, βασικό ρόλο στην... διαδικασία χειραφέτησης του κοινού παίζουν τα ΜΜΕ. Άλλα ΜΜΕ αντιδρούν σε ένα έργο, άλλα το υπερασπίζονται με μανία.
Όλοι μπορούν να φανταστούν πως μέσα σε όλο αυτό το... παιχνίδι, τα πράγματα δεν είναι αγγελικά πλασμένα.

Τι θα πουν στο κοινό τους τα ΜΜΕ που (έχοντας πάρει παχυλά... εμβάσματα;) κόπτονταν για την αναγκαιότητα του έργου; Θα κάνουν και αυτά... γαργάρα, θα το "παίξουν" αδιάφορα και θα δουν δήθεν το θέμα αντικειμενικά ή θα καταγγείλουν το σημερινό Δ.Σ. του ΕΣΔΑ για την καταστροφική του ενέργεια;

Τι θα γίνει τώρα με την διαχείριση των απορριμμάτων;

Προς το παρόν, τα σκουπίδια μας τα... εξάγουμε σε γειτονικό νομό. Για πιο μόνιμη προοπτική δεν θα αναληφθεί καμία πρωτοβουλία από την Ημαθία, αλλά το θέμα πλέον αναλαμβάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αλλά επειδή η δυστοκία της Περιφέρειας, αλλά και η περιπλοκότητα της φύσης του θέματος είναι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό, η σημερινή (υποτίθεται προσωρινή) πρακτική, θα εξακολουθήσει να ακολουθείται για χρόνια.

Και πέρασαν αυτοί καλά...

Κάπως έτσι, μετά από χρόνια ατέρμονων διαδικασιών, κάποιοι έβγαλαν το... κατιτίς τους, άλλοι έκαναν το κομμάτι τους, άλλα αποποιήθηκαν των ευθυνών τους και... όλα καλά! 

Πάλι καλά να λέμε που δεν μας ζήτησαν και τα ρέστα από την αθέτηση της συμφωνίας μας.

Να γιατί ο κόσμος πλέον έχει καταλάβει πως η ανικανότητα στην Ημαθία μπορεί να ασκήσει εξουσία επί πολλά χρόνια.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο