Χιλιάδες πιστοί στη Σουμελά για την παραμονή της εορτής της Παναγίας

Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν από νωρίς της Τετάρτης στο όρος Βέρμιο, στο θρονί της Παναγίας Σουμελά για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή και ιστορική εικόνα της και να λάβουν μέρος στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Δεκαπενταύγουστο. 

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε από στρατιωτικό άγημα η υποδοχή των βαλσαμωμένων καρδιών των Αλέξανδρου και Γεωργίου Υψηλαντη, ποντιακής καταγωγής αρχηγών της Ελληνικής Επαναστάσεως, με σκοπό να τιμηθούν μετά θάνατον με το χρυσό μετάλλιο της Σουμελιώτισσας.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ενώ συχοροστάτησαν οι επίσκοποι Ντέβας κ. Γουρίας, Θερμών κ. Δημήτριος, ο βοηθός του Αρχιεπισκόπου Ριμλικίου κ. Αιμιλιανός και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Στο τέλος του εσπερινού το θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Ντεβάς κ. Γουρίας (Πατριαρχείο Ρουμανίας) ενώ εκ μέρους του Αμαλιάδειου Ορφανοτροφείου απηύθυνε χαιρετισμό το μέλος του ΔΣ κ. Θεμιστοκλής Σοφούλης.

Ακολούθησε από τον Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα, κατόπιν εξουσιοδοτήσεως της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, η απονομή του οφικίου του έκδικου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Χαράλαμπο Αποστολίδη Γεν. Γραμματέα του Ιερού Προσκυνήματος Παναγία Σουμελά.

Η πρώτη ημέρα των λατρευτικών εκδηλώσεων στο Βέρμιο ολοκληρώθηκε με τη λιτανεία της ιεράς Εικόνος της Παναγίας Σουμελά.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο