Γέφυρα "Κούσιου": Πως θα μπορέσει η Δήμαρχος να αποφύγει το "βατερλό";

Από την αρχή της δημοπρασίας του έργου κατασκευής της γέφυρας Κτηνιατρείου (Ιούλιος 2010), που προς τιμήν των δωρητών του τεράστιου χρηματικού πόσου των 2,5 εκατ. ευρώ Ιωάννη και Εμμανουήλ Κούσιου ονομάστηκε "γέφυρα Αδελφών Κούσιου", όλοι τόνιζαν πως το έργο αυτό θα είναι η "ανάσταση" ή το "βατερλό" της Δημάρχου Βέροιας (ήταν μάλιστα προεκλογική περίοδος τότε) και των αντιδημάρχων που θα επιφορτιζόταν το έργο.

Μετά από πολλές καθυστερήσεις, τραγελαφικές καταστάσεις, πισωγυρίσματα, αναβολές και προσφυγές, εκπτώσεις του εργολάβου και ενστάσεις, φτάσαμε 3 χρόνια μετά (ενώ η σύμβαση προέβλεπε το καλοκαίρι του 2011 να έχει ολοκληρωθεί το έργο) να συζητάμε ακόμα αν ο εργολάβος θα κηρυχθεί έκπτωτος...

Το έργο ξεκίνησε, έγιναν κάποιες εργασίες, αλλά πάγωσε. Με ευθύνη ποίου; 
  • Ο πρώην αντιδήμαρχος  Τεχνικών (επί υπογραφής της σύμβασης) Δημήτρης Δάσκαλος την επιρρίπτει στον εργολάβο, αλλά και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. 

  • Ο σημερινός αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης, στον εργολάβο και στο δαιδαλώδες σύστημα των δημόσιων μειοδοτικών διαγωνισμών. 

  • Η Τεχνική Υπηρεσία, στον εργολάβο. 

  • Ο εργολάβος, όπως είχε πει σε παλαιότερη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, την επιρρίπτει στο... κακό κλίμα και την καχυποψία του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και στον... καιρό.
Όπως και να έχει, η ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας "Κούσιου" ή αλλιώς "Της Βέροιας το Γιοφύρι" θεωρείται απίθανο να ολοκληρωθεί πριν τον Μάιο του 2014, οπότε και θα γίνουν (κατά πάσα πιθανότητα) οι δημοτικές εκλογές.

Συνεπώς, θα είναι πολύ δύσκολο για τους άμεσα εμπλεκόμενους με το θέμα (Δήμαρχος, Α. Λαζαρίδης) να πείσουν τους πολίτες πως - 4 χρόνια μετά την δωρεά - δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν ένα έργο, για την κατασκευή του οποίου τα λεφτά κάθονται στην τράπεζα και... τοκίζονται (όπως είχε δηλώσει η Δήμαρχος, απαντώντας σε σχόλια για την μείωση της αγοραστικής αξίας της δωρεάς όσο περνούν τα χρόνια).

Θα είναι όντως το "βατερλό" της Δημάρχου η γέφυρα Κούσιου ή η αστική ανάπλαση (η οποία ωστόσο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται πολύ δημοφιλής στους Βεροιώτες που έχουν σχέση εξάρτησης με τα ΙΧ τους) θα μπορέσει να αντισταθμίσει την άποψη του κόσμου;


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο