Ημαθία: Λαμπρός εορτασμός στην Σουμελά (φώτο - βίντεο)

Με λαμπρότητα και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα γιορτάστηκε στο όρος Βέρμιο, η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το «Πάσχα του καλοκαιριού».

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο από τις εκδηλώσεις:

















Στον όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος προεξήρχε και της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής θείας λειτουργίας κατά την οποία έλαβαν μέρος ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος, ο Επίσκοπος Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, οι επίσκοποι Ντέβας κ. Γουρίας, Θερμών κ. Δημήτριος, ο βοηθός του Αρχιεπισκόπου Ριμλικίου κ. Αιμιλιανός.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ενώ παρέστη ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης, Βουλευτές, ο Περιφεριάρχης Κ. Μακεδονίας, η Δήμαρχος Βέροιας και άλλοι.

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας έγινε απονομή του "Χρυσού Σταυρού της Σουμελιώτισσας" στον Αλ. Υψηλάντη και στο Αμαλιείο ορφανοτροφείο (δείτε την σχετική ανάρτηση), ενώ δόθηκε υποτροφία σε μαθήτρια του Λυκείου Μακροχωρίου (δείτε την σχετική ανάρτηση).

Φωτογραφίες: Γρ. Τύπου Μητροπόλης Βέροιας

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Τελευταία παρατηρώ πολλούς παρατονισμούς (και στην τηλεόραση) και αρχίζω να ανησυχώ σοβαρά για το κατάντημα της Ελληνικής γλώσσας.π.χ Γρ.τύπου Μητροπόλις Βεροίας. γιατί το Μητρόπολις πειράζει?ή για σοβαρότερα Μητροπόλεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο