Βέροια: Ζήτημα έκπτωσης του Δ. Δάσκαλου θέτει ο επιλαχών Σύμβουλος Γρ. Μπρανιώτης

Με επιστολή που κοινοποιήθηκε την Τρίτη 20 Αυγούστου 2013 (αριθμός πρωτοκόλλου 45610 / 20-8-2013) προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, την Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο πρώτος - πλέον - επιλαχών δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ουσουλτζόγλου ζητά απαντήσεις σχετικά με το αν ο Δημήτρης Δάσκαλος ή άλλος Δημοτικός Σύμβουλος έπρεπε να εκπέσει του αξιώματός του, λόγω μακρόχρονης απουσίας από τις συνεδριάσεις του Σώματος.

Η επιστολή του Γρηγόρη Μπρανιώτη, που εξασφάλισε το InVeria.gr και αναμένεται να προκαλέσει - αν μη τι άλλο - "θόρυβο", έχεις ως εξής:

ΑΙΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Γρηγορίου Μπρανιώτη του Αθανασίου, πολίτη της Βέροιας, πρώτου επιλαχόντος με το συνδυασμό της νυν Δημάρχου Δήμου Βέροιας Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη Χαρίκλειας «Συμπολιτεία Απ. Παύλος Βεργίνα Βέροια Δοβρά Μακεδονίδα".

ΠΡΟΣ

1. Τον Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βέροιας.
2. Την Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, Δήμαρχο του Δήμου Βέροιας, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπολιτεία Απ. Παύλος Βεργίνα Βέροια Δοβρά Μακεδονίδα».
3. Τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέος Δήμος-Νέα Αρχή», ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του.
4. Την Ιωάννα Σοφρόνωφ - Ταμπάκη του Ευθυμίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας».
5. Τον Ιωάννη Αγγέλογλου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Βέροιας» μετά από παραίτηση της Χρύσας Σαββάίδου του Ιωάννη.

Ήμουν υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό της νυν Δημάρχου Δήμου Βέροιας Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη «Συμπολιτεία Απ. Παύλος Βεργίνα Βέροια Δοβρά Μακεδονίδα». Σήμερα, κατόπιν παραιτήσεων και αντικαταστάσεων δημοτικών συμβούλων, τυγχάνω επιλαχών για να καταλάβω θέση δημοτικού συμβούλου Δήμου Βέροιας, εκλεγείς με τον εν λόγω συνδυασμό.

Δεδομένου ότι ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτριος Δάσκαλος τέθηκε σε αργία και λόγω επαγγελματικής ιδιότητας δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βέροιας εδώ και μήνες, τίθεται ζήτημα εγκυρότητας και νομιμότητας της σύνθεσης, απαρτίας και νόμιμης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιπρόσθετα, ο κύριος Δάσκαλος και ακόμη ένα επιπλέον μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου συγκεκριμένα δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόσφατο παρελθόν στις συνεδριάσεις αυτού επί συναπτά επαναλαμβανόμενες φορές, γεγονός που θέτει έτι μία φορά ζήτημα έκπτωσης, και εξαιτίας του λόγου αυτού, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, πλην του κυρίου Δασκάλου και ετέρου, δεύτερου, δημοτικού συμβούλου.

Ήδη εντός του μηνός Ιουλίου του τρέχοντος έτους απευθύνθηκα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και προφορικά του εξέθεσα το θέμα, εκείνος δε, δεσμεύθηκε να απαντήσει εγγράφως και αιτιολογημένα επί των αιτιάσεών μου. Ωστόσο, παρά τη δεσμευσή του και μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει οιαδήποτε απάντηση γραπτή ή προφορική επί του σημαντικότατου αυτού θέματος.

Σας καλώ, λοιπόν, με την παρούσα, επιφυλασσόμενος για την άσκηση κάθε νόμιμης ενέργειας μου, και λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος ως πρώτου επιλαχόντος συμβούλου αλλά λόγω ζητήματος της νόμιμης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, να αποφανθείτε αιτιολογημένα, αν ο Δημήτριος Δάσκαλος ή κάποιος άλλος δημοτικός Σύμβουλος, ή ένας εξ αυτών πρέπει να εκπέσουν από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου και στη θέση αυτή να οριστώ ο ίδιος ο υπογράφων, ως πρώτος επιλαχών, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας.

Επιπλέον, να τεθεί το ανωτέρω θέμα εν όψει της ως άνω ενέργειας ως προ ημερησίας θέμα διατάξεως στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει αύριο ημέρα Τετάρτη, και να λάβετε επίσημα θέση τόσο η Δήμαρχος, όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών, στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα προκειμένου να ενημερωθεί αντίστοιχα η κοινωνία της Βέροιας και το εκλογικό σώμα.

Με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου και της ενάσκησης κάθε νόμιμης ενέργειάς μου,
Μετά τιμής, 

Γρηγόριος Μπρανιώτης
(υπογραφή)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο