"Από μέρους της Κόκοβας...": Το βιβλίο της Ε. Προβάτου παρουσιάστηκε στη Βέροια

Το βιβλίο της Ελένης Προβάτου, με τίτλο "Από μέρους της Κόκοβας...", παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (28/8) στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυδένδρου, με την υποστήριξη της Βιβλιοθήκης.

Για το βιβλίο μίλησε η ίδια η συγγραφέας, η οποία αναφέρθηκε στους λόγους που την ώθησαν στη συγγραφή του, ενώ παράλληλα παρουσίασε συνοπτικά τα κεφάλαιά του.

Η Ελένη Προβάτου είναι εκπαιδευτικός. Γεννήθηκε το 1956 στο Πολυδένδρι Βεροίας. Ζει και εργάζεται στη Γερμανία, όπου είναι εγκατεστημένη με την οικογένειά της. 

"Από μέρους της Κόκοβας…" είναι το πρώτο της βιβλίο.

Όπως σημειώνει η ίδια στον πρόλογο του βιβλίου: «Είναι συνηθισμένο φαινόμενο να ερευνά κανείς τις ρίζες του. Να ψάχνει την καταγωγή του και την ιστορία του. Να αγαπά τον τόπο του.

Το προσωπικό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ξεκίνησε με την συνειδητοποίηση πως δεν είναι τελικά μόνο οι τόποι που μιλούν μέσα μας και μας αγγίζουν. Είναι και όλα όσα βιώσαμε σ’αυτούς, είναι οι μνήμες που κουβαλάμε, είναι οι σχέσεις που αναπτύξαμε με τους άλλους ανθρώπους.

Βλέποντας τα βουνά που περιζώνουν το χωριό μας, αισθάνομαι πως τα διαπερνά μια ανατριχίλα ζωής. Είδαν αγώνες, άκουσαν τραγούδια, έζησαν κι αυτά πάθη, έχτρες, ζήλειες.

 Το χώμα στο χωριό μας ποτίστηκε με τον ιδρώτα, τα δάκρυα αλλά και το αίμα των κατοίκων του. Είναι κάτι ζωντανό, έχει μνήμη.

Αυτήν τη μνήμη θέλω να περισώσω…»


Την Ημαθιώτισσα συγγραφέα τίμησαν με την παρουσία τους συγχωριανοί της και όχι μόνο, μεταξύ των οποίων η Χάιδω Τζήκα - Μπατσαρά, ο Παύλος Πυρινός, η Αναστασία Μονέδα κ.α.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο