Απειλητικά ραβασάκια σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ εξοργίζουν τους επαγγελματίες

Απειλητικές επιστολές για αναγκαστική είσπραξη των οφειλών τους, αν δεν εξοφλήσουν ή ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τον ΟΑΕΕ, έστειλαν μαζικά τα κατά τόπους περιφερειακά τμήματα του Οργανισμού προς τους ασφαλισμένους. Φυσικά, τέτοιες επιστολές κατέκλυσαν και τις ταχυδρομικές θυρίδες - γραμματοκιβώτια της πλειοψηφίας των ελεύθερων επαγγελματικών της Ημαθίας.

Οι επιστολές αυτές έχουν προκαλέσει την οργή κάθε ελεύθερου επαγγελματία που αγωνίζεται να επιβιώσει και δεν αφήνει απλήρωτες τις ασφαλιστικές εισφορές επειδή θέλει να κάνει αποταμίευση, αλλά επειδή δεν έχει πλέον χρήματα ούτε για τα βασικά του έξοδα, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία ζήτησε να σταματήσει η αποστολή εγγράφων με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του in.gr, το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, είχε συνάντηση την Παρασκευή (2/8) με τη διοικητή του ταμείου, Γεωργία Κωτίδου και τον υποδιοικητή, Γάκη Αδαμάντιο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αποστολή, από το Ταμείο σε ασφαλισμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές, εγγράφων, στα οποία περιλαμβάνονται αναλυτικά οι οφειλές, με την απειλή ότι η μη εξόφλησή τους συνεπάγεται και λήψη αναγκαστικών μέτρων.

Η ΓΣΕΒΕΕ, έχοντας ήδη ζητήσει σχετική παρέμβαση από τον αρμόδιο υπουργό, προχώρησε και σε συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΕΕ, ώστε να ζητήσει διευκρινήσεις και να αιτηθεί και πάλι την παύση αποστολής των εν λόγω εγγράφων.

Στη συνάντηση, στα γραφεία του ΟΑΕΕ, παρίσταντο και εκπρόσωποι ομοσπονδιών, μελών της ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν και να ακούσουν τις θέσεις της διοίκησης.

Το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο, εν μέσω των ειδικών οικονομικών συνθηκών που μαστίζουν το σύνολο της ελληνικής αγοράς, να γίνονται τέτοιες κινήσεις εναντίον των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, με τη συνενοχή της διοίκησης.

Η Γενική Συνομοσπονδία θεωρεί ανυπόστατη την όποια προσδοκία του ταμείου, ότι η «απειλή» κατάσχεσης και λοιπών ασφαλιστικών μέτρων μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα, όταν αποδεδειγμένα υπάρχει οικονομική δυσπραγία των ασφαλισμένων να ανταπεξέλθουν στην ασφυκτική πίεση εξόφλησης των οφειλών τους.

Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι η μη απόδοση από τον ΟΑΕΕ των ανεξόφλητων οφειλών των ασφαλισμένων στις σχετικές ΔΟΥ, αλλά αντί αυτού η μεταφορά τους στο νεοσύστατο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), δεν απενεχοποιεί τις όποιες ευθύνες της διοίκησης απέναντι στους συναδέλφους που αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στο ταμείο.

Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ, για άλλη μία φορά, έθεσε τεκμηριωμένα τις πάγιες θέσεις της περί εξυγίανσης του ταμείου, αποποινικοποίησης των οφειλών και ελευθερίας επιλογής κλάσης, ως ρεαλιστικές λύσεις που θα οδηγήσουν στη μακροχρόνια βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ, αλλά παράλληλα θα ανακουφίσουν και χιλιάδες ασφαλισμένους του που ασφυκτιούν κάτω από την πίεση της κρίσης και των πρόχειρων και ανάλγητων πολιτικών.

Η έξαρση των αυτοχειριών τους τελευταίους μήνες, σημείωσε, είναι η δραματικότερη απόδειξη πως δεν είναι, πλέον, ηθικά αποδεκτός ο όποιος εμπαιγμός σε βάρος της, ήδη, επιβαρυμένης ψυχολογίας του επιχειρηματικού κόσμου.

Το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας κάλεσε και πάλι τη διοίκηση του ταμείου να σταματήσει την αποστολή των σχετικών εγγράφων - «προκατασχετήριων» και να εστιάσει στην εύρεση βιώσιμων λύσεων, οι οποίες μπορούν να βρεθούν μόνο μέσα από τον διάλογο με τους άμεσα εμπλεκόμενους ασφαλισμένους και τους φορείς αυτών. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να διασφαλιστεί εκτόνωση στην ήδη παραπαίουσα επιχειρηματική δραστηριότητα και να εξασφαλιστούν παράλληλα τακτικά έσοδα στον ΟΑΕΕ, πρόσθεσε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο