Μήπως θα είσαι απλά μια ακόμη "σπρωξιά" στην κατρακύλα;

Η καρέκλα είναι... γλυκιά και λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να την ξεχάσουν!". Κάπως έτσι σχολιάζουν οι πολίτες τις φήμες που θέλουν παλιές... καραβάνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή στην κεντρική πολιτική σκηνή να επιθυμούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα δημοτικά πράγματα της Βέροιας.

Σαφώς, ένας τελείως "άψητος" με τα δημοτικά τεκταινόμενα δεν μπορεί - για πρακτικούς λόγους κυρίως - να αναλάβει την διοίκηση ενός δήμου, καθώς κάτι τέτοιο - αν μη τι άλλο - προϋποθέτει γνώσεις, όχι γενικές και θεωρητικές, αλλά ειδικές.

Από την άλλη, ένας... παραψημένος δεν είναι η κατάλληλη επιλογή, καθώς έχει δοκιμαστεί και "κάηκε" στο ψήσιμο!

Κάπου στη μέση, είναι η χρυσή τομή. Ένας έμπειρος στην αυτοδιοίκηση (πχ εν ενεργεία ή πρώην δημοτικός σύμβουλος), αλλά όχι δοκιμασμένος και... αποτυχημένος ίσως αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις.

Φυσικά, το ότι είσαι έμπειρος, δεν σημαίνει ότι είσαι και κατάλληλος, όπως το να είσαι "φρέσκος", δεν σημαίνει ότι είσαι άφθαρτος και "κελεπούρι". 

Γιατί, μπορεί κάποιος να είναι καλός άνθρωπος, καλός επαγγελματίας, καλός μάνατζερ ή ό,τι άλλο, αλλά η διοίκηση ενός Δήμου - πέρα από αυτά - προαπαιτεί και εμπειρία, τεχνοκρατικές γνώσεις, άποψη επί των θεμάτων.

Φυσικά, το ότι είσαι όμορφος, καλλίφωνος ή έχεις πτυχία, καλές δημόσιες σχέσεις, λεφτά ή... πολλούς φίλους στο facebook, προφανώς και δεν είναι στα πολιτικά πλεονεκτήματα!

Ένας Δήμος δεν είναι ούτε το μαγαζί του πατέρα μας, ούτε παιχνίδι, ούτε έδρα στη Βουλή, που το πολύ - πολύ να μην μιλήσεις, αλλά σηκώσεις απλά το χεράκι σε μία ψηφοφορία.

Η Βέροια, η Ημαθία, η Ελλάδα έχει σοβαρά προβλήματα. Πλέον, η αβεβαιότητα κυριαρχεί, η μετανάστευση οργιάζει, η απόγνωση εξωθεί τους πολίτες στα άκρα. Αυτό που δεν θέλουμε είναι ακόμη μερικούς καπηλευτές της κατάστασης

Και, επειδή καήκαμε πολύ από ακατάλληλα πρόσωπα, καλά θα κάνουν όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν πρώτα μια σοβαρή, αυστηρή αυτοκριτική: Μπορώ εγώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των δημοτών ή θα είμαι ακόμη μία... σπρωξιά στην κατρακύλα των συνδημοτών μου;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο