Βέροια: Η πρώτη επέμβαση στην Β. Ελλάδα χωρίς νυστέρι σε σπονδυλική στήλη

Για πρώτη φορά στην Βόρεια Ελλάδα σε κλινική της Βέροιας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από εξειδικευμένο στην χειρουργική της σπονδυλικής στήλης Ορθοπαιδικό Χειρουργό τον κ. Γιώργο Ευγενιάδη αναίμακτη επέμβαση διαδερμικής δισκοπλαστικής στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης με τοπική αναισθησία. 

Πρόκειται για μια νέα επαναστατική μέθοδο αντιμετώπισης της δισκοκήλης, της παθολογικής δηλαδή προβολής του δίσκου προς το νωτιαίο μυελό και τις νευρικές ρίζες, η οποία εφαρμόζεται ήδη στην Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία. 

Ο εξειδικευμένος στην σπονδυλική στήλη Ορθοπαιδικός Χειρουργός καθοδηγεί διαδερμικά (χωρίς τομή δέρματος) και εμφυτεύει μέσα στον πυρήνα του δίσκου ένα υλικό (γέλη) με τη βοήθεια ακτινοσκόπησης και μιας πολύ λεπτής βελόνας. 

Το υλικό αυτό αρχικά διαχέεται σε όλες τις ρωγμές του δίσκου και στη συνέχεια δρα με τη βοήθεια της ωσμωτικής πίεσης για να συρρικνώσει και να επαναφέρει το κομμάτι του δίσκου που προβάλλει και πιέζει νωτιαίο μυελό και νευρικές ρίζες πίσω στην φυσική του θέση.

Τελικά επέρχεται αναδιοργάνωση του δίσκου και ανακούφιση του ασθενή από την οσφυαλγία, αυχεναλγία, πόνο στην πλάτη, μηραλγία, ισχιαλγία, από τις πρώτες μόλις ώρες μετά την παρέμβαση. Η επιστροφή στο σπίτι και τις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση, εντός 2-3 ωρών, δεν υπάρχουν παρενέργειες και ο ασθενής αποφεύγει το χειρουργείο.



(Το κείμενο προέρχεται από τις ειδήσεις του Euro, με παρουσιαστή τον Βασίλη Σαρρηγιαννίδη. Σχετικά με το γεγονός μας ενημέρωσε ο ίδιος ο γιατρός κ. Γιώργος Ευγενιάδης).

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Πολύ σοβαρή η είδηση αυτή ,συγχαρητήρια στον Κο Ευγενιάδη ,καλόν θα ΄ηταν να μας γράφατε και την διεύθυνση του εν λόγω γιατρού ,σίγουρα υπάρχουν πολού ενδιαφερόμενοι που υποφέρουν από την μέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο