Τεμάχιο λειψάνου του Απ. Παύλου από τη Βέροια στην Λευκάδα

Κατά το διήμερο 17 και 18 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέβη στην Λευκάδα, κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, προκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της Μητροπόλεως Λευκάδος για την εορτή της Συνάξεως των εν Λευκάδι Αγίων.
Μάλιστα, ο κ. Παντελεήμων μετέφερε από τη Βέροια τα Λείψανα του αποστόλου Παύλου για να τεθούν σε προσκύνηση στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος. 

Ο απ. Παύλος, ως γνωστόν, πέρασε από την Λευκάδα και υπάρχει ζωντανή η τιμή στο πρόσωπό του από την τοπική Εκκλησία.

Το απόγευμα του Σαββάτου (17/8) πραγματοποιήθηκε υποδοχή των ιερών λειψάνων έξω από τον  ναό αγίου Παντελεήμονος και στη συνέχεια λιτανευτική πομπή μέχρι το μητροπολιτικό ναό, όπου τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.

Την Κυριακή (18/8) το πρωί οι δύο Μητροπολίτες συλλειτούργησαν, προεξάρχοντος του Βεροίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Πεφανερωμένης όπου ο Μητροπολίτης Βεροίας και η συνοδεία του προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της μονής και ξεναγήθηκαν από τον καθηγούμενο στο Καθολικό και στα δύο θαυμάσια μουσεία (εκκλησιαστικό και ναυτικό) που υπάρχουν εκεί.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο