Συνεργασία Βυζαντινού Μουσείου Λευκωσίας και Βλαχογιάννειου Βέροιας

Την Τετάρτη  21-08-2013 ο Διευθυντής του Βυζαντινού μουσείου Κύπρου Δρ. Ιωάννης Ηλιάδης επισκέφθηκε το "Βλαχογιάννειο" μουσείο της Βέροιας, προκειμένου να έρθει σε προσωπική επαφή με τον συλλέκτη και υπεύθυνο του μουσείου, Κανέλλο Ντόντο για το θέμα της από κοινού συνεργασίας. 

Ο Διευθυντής του Βυζαντινού μουσείου Λευκωσίας της Κύπρου, στα πλαίσια της νέας χρονολογικής "Ιστορικής επέκτασης"  που θα πραγματοποιήσει στο μουσείο της Κύπρου, ζήτησε την συνεργασία  του Κανέλλου Ντόντου, προκειμένου το μουσείο της Κύπρου να οργανωθεί και να διαμορφωθεί στα πλαίσια του "Βλαχογιάννειου" μουσείου. Η πρόταση από τον Κανέλλο Ντόντο έγινε άμεσα αποδεκτή, και μάλιστα με την συνδρομή "δανειακών εκθεμάτων" από την προσωπική του συλλογή. Το γεγονός αυτό τιμά και αναδεικνύει την πόλη της Βέροιας σε θέματα πολιτισμού.

Στην αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της επίσκεψης διακρίνονται οι απόστρατοι Στρατηγοί μόνιμοι κάτοικοι της πόλης μας, Αλέξανδρος Τρομπούκης και Παναγιώτης Τατσιόπουλος Παναγιώτης με την σύζυγό του, ο Διευθυντής του Βυζαντινού μουσείου Κύπρου Ιωάννης Ηλιάδης, και ο συλλέκτης Κανέλλος Ντόντος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο