Αυτοδιοικητικές Εκλογές Ημαθίας: Με μία "ντάμα" και πολλούς "Ρηγάδες"

Αυτοδιοικητικές Εκλογές Ημαθίας...

Σε αναβρασμό είναι όλοι οι... μνηστήρες του Δημαρχιακού θώκου της Βέροιας, σε μία ιστορία που - όπως όλα δείχνουν - θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει μόνο μετά τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο εκλογής των αιρετών της Αυτοδιοίκησης. Τα ονόματα που παίζουν είναι πολλά, άλλα με ουσία και άλλα "να' χαμε να λέγαμε".

Περιέργως πως, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τα τελευταία χρόνια "παίζουν" τα ονόματα των δικηγόρων Φώτη Καραβασίλη και Αντώνη Μαρκούλη, χωρίς ποτέ να έχουν κατέβει, ούτε καν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Από την άλλη, ακόμη ένας δικηγόρος, ο Γιάννης Παπαγιάννης, παρουσιάστηκε εσχάτως ως "θερμά ενδιαφερόμενος".

Από την άλλη, ως αντίπαλο δέος των πρώην ή νυν ΠΑΣΟΚτσίδων - Αριστερών δικηγόρων - ενδιαφερόμενων για υποψηφιότητα στον Δήμο Βέροιας, αλλά και κάθε άλλου πρωτοεμφανιζόμενου στα Αυτοδιοικητικά, θα μπορούσε να παίξει ο δικηγόρος Τάσος Μπαρτζώκας, ο οποίος, όπως λένε οι πληροφορίες μας, δεν αποκλείεται να αποτελέσει την έκπληξη της γαλάζιας παράταξης, σε αντικατάσταση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ο οποίος - όπως όλα δείχνουν - θα αφοσιωθεί στα Κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.

Βεβαίως, η σκέψη για την υποψηφιότητα Μπαρτζώκα δεν έχει να κάνει με τους τρεις αριστερούς συναδέλφους του δικηγόρους που προαναφέραμε, αλλά με την ίδια την "γαλάζια" οικογένεια.

Μετά την επίσημη δήλωση Σκουμπόπουλου και τις διαρροές για πρόθεση Καραπαναγιωτίδη να είναι υποψήφιος Δήμαρχος, η ΝΔ έχει και πάλι "πονοκέφαλο" και ίσως αναζητήσει κάποιον νέο ηλικιακά (όπως ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού που ηγήθηκε το 2010), άφθαρτο και με μέλλον στην πολιτική.

Σύμφωνα με την αίσθηση που έχουμε, αν πέσει το όνομα Μπαρτζώκα στο τραπέζι, ο νυν επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ και ισχυρότερος άνδρας του κόμματος στην Ημαθία, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, θα τον στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, καθώς - όπως μαθαίνουμε - τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση προς το πρόσωπό του.

Αντίστοιχα, στην "πράσινη" πλευρά όλα εξαρτώνται από το τι θα επιλέξει να κάνει η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. Αν αποφασίσει να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Βέροιας, το ΠΑΣΟΚ θα σπάσει σε χίλια κομμάτια, όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις, καθώς το σύνολο σχεδόν των βαριά "σταυροφορεμένων" της σημερινής παράταξης (Δάσκαλος, Μιχαηλίδης, Σουμελίδης, Παυλίδης, Αρχοντάκη, Καγκελίδης κ.α.) είναι δεδομένο ότι δεν θα συστρατευθούν μαζί της, σε καμία περίπτωση.

***

Φυσικά, δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι είναι πολύ πιθανόν να ισχύσει το "συγκυβερνητικό" προηγούμενο, δηλαδή, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να κατεβάσουν κοινούς υποψηφίους. 

Τότε, η... πασιέντζα θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς θα πρέπει να... λυθεί με δύο χρώματα στην "τράπουλα", οι... Ρηγάδες και η... Ντάμα θα είναι πολλοί και θα πρέπει να βρεθούν "φύλλα" που κολλάνε από κάτω τους (το τελευταίο, δηλαδή η στελέχωση, θα είναι και το πιο δύσκολο από όλα).

Και, τέλος, ας μην αποκλείουμε το πολύ πιθανό ενδεχόμενο η πασιέντζα να μην "παιχτεί" μόνο στο... τραπέζι του Δήμου, αλλά σε δύο... τραπέζια, Δήμου και Αντιπεριφέρειας Ημαθίας...

Οπότε, μάλλον δεν θα μιλάμε για μια πασιετζούλα, αλλά για... σκληρό πόκερ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο