Ξεπερνά την... αγοραφοβία ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας (;)

Ξεπερνά την... αγοραφοβία ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας (;)

Φαίνεται πως ξεπερνά τα... φαντάσματα που τον ταλάνιζαν το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ της Ημαθίας, σχετικά με τα νέα μέλη που επέλεξαν να ενταχθούν στο κόμμα, ενώ είχαν ήδη πολιτική δράση (εκτός ΣΥΡΙΖΑ) στην Ημαθία.

Για να είμαστε πιο ξεκάθαροι, αναφερόμαστε στους δύο εν ενεργεία Δημοτικούς Συμβούλους Βέροιας, Γιώργο Κάκαρη και Κώστα Κουτσαντά, και οι δύο εκλεγμένοι με τον συνδυασμό της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, αλλά όχι και μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κώστας Κουτσαντάς, εκ των πραγμάτων, λόγω της αποχώρησής του από την δημοτική ομάδα της "Συμπολιτείας", δεν έχει κανένα πρόβλημα (όπως ισχυρίζονταν ορισμένα μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας) για να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Κάκαρης, από την άλλη, δεν παραιτήθηκε από την "Συμπολιτεία", αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει την προσωπική του άποψη, ως δημοτικός σύμβουλος, γεγονός που φαίνεται πως έχει ως αντεπιχείρημα στο, ανόητο ας μας επιτραπεί η έκφραση, επιχείρημα που αναφέρει ότι "η Δήμαρχος στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, άρα όσοι εκλέχθηκαν με την παράταξή της στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι φερέφωνα της Μνημονιακής πολιτικής".

Όπως και να έχει, όπως αναφέρουν πληροφορίες μας εκτός Ημαθίας, η κεντρική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί το δίλημμα που τέθηκε στους δύο Δημοτικούς Συμβούλους της Βέροιας. Αλλά, πέρα από την όποια κεντρική παρέμβαση, φαίνεται πως πολλοί από αυτούς που υποστήριξαν την άποψη ότι υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του Δημοτικού Συμβούλου και του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν να βλέπουν τα πράγματα ποιο ψύχραιμα, νηφάλια, σοβαρά και αντικειμενικά.

Άλλωστε, όπως αναφέραμε πολλές φορές (δείτε το σχετικό δημοσίευμα - σχόλιο για την διαγραφή των δύο), στον ΣΥΡΙΖΑ της Ημαθίας έχουν σοβαρό πρόβλημα αναγνωρίσιμων και με κύρος στελεχών, δεν έχουν εκπροσώπηση σε κανέναν πολιτικό φορέα της περιοχής (Δήμο, αντιπεριφέρεια κλπ) και ίσως για αυτό, οι σοβαρές φωνές μέσα στην Νομαρχιακή Επιτροπή της Ημαθίας, να προτάσσουν την παρουσία των δύο Συμβούλων ως "καλή ευκαιρία" για την εκπροσώπηση των θέσεων του κόμματος και όχι ως "πρόβλημα" για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, αν υπάρχουν ακόμη φωνές που - υποκινούμενες ενδεχομένως από μικροπολιτικά συμφέροντα ή συμπλέγματα -  εξακολουθούν να βλέπουν "πρόβλημα" αντί για "ευκαιρία", είναι κάτι που θα λυθεί από ανώτερο επίπεδο στην ιεραρχία του κόμματος, καθώς - καλώς ή κακώς - ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν στοχεύει στο 3%, αλλά στην ανάληψη της εξουσίας. Συνεπώς, αυτούς που "έμαθαν" σε νοοτροπίες του... 3%, κάθε άλλο παρά θα τους λάβουν σοβαρά υπόψη.

Οπότε, με σκοπό την αξιοποίηση έμπειρων, αναγνωρίσιμων και "καθαρών" πολιτικών, δεν αποκλείεται να δούμε ένα ισχυρό "δίδυμο" Κάκαρη - Κουτσαντά, που θα διεκδικήσει (και πολύ πιθανό να το πετύχει) τις δύο πρώτες θέσεις του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/9/13, 1:39 π.μ.

    Τον Κουτσαντά δεν τον ξέρω, αλλά ο Κάκκαρης είναι υπάλληλος στην Εφορία, πρώην συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ. Έφυγε από το κόμμα που κατέστρεψε την Ελλάδα όχι επειδή άλλαξε μυαλά, αλλά επειδή βλέπει πως δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει τα ίδια που έκανε μέχρι πρότινος, μιας και το ΠΑΣΟΚ βούλιαξε, και μεταπήδησε στο νέο ΠΑΣΟΚ με διαφορετικό brand name = ΣΥΡΙΖΑ.

    Πάντως επειδή οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τέτοιοι θα είναι κατά 90%, μάλλον θα τον βάλουν υποψήφιο για να συγκεντρώσει ψήφους οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, και ύστερα, έτσι και πάρει την έδρα, ο πρώτος επιλαχών θα τον πάει στο εκλογοδικείο γιατί ήταν δημόσιος υπάλληλος και δεν παραιτήθηκε π.χ. εγκαίρως. Το έχουμε ζήσει το σκηνικό στο παλιό ΠΑΣΟΚ με Θανάση Γεωργιάδη και Βασίλη Χατζηιωαννίδη από Νάουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο