Δύο τμήματα του 1ου Νηπιαγωγείου Βέροιας στο "Βλαχογιάννειο" Μουσείο Βέροιας...


Δύο τμήματα του 1ου Νηπιαγωγείου Βέροιας στο "Βλαχογιάννειο" Μουσείο Βέροιας...

Την Τρίτη 29/10 και την Τετάρτη 30/10, επισκέφθηκαν το "Βλαχογιάννειο" Μουσείο Βέροιας τα δύο τμήματα του 1ου Νηπιαγωγείου Βέροιας, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων. 

Την πρώτο τμήμα, την Τρίτη, ξεναγήθηκε από τον υπεύθυνο του μουσείο Κανέλλο Ντόντο και ταυτόχρονα η συνοδός εκπαιδευτικός Μαρία Βλάμη έκανε ερωτήσεις και επεξηγήσεις, προκειμένου οι μαθητές να επιβεβαιώσουν τα όσα έμαθαν σύμφωνα με τα εκθέματα του μουσείου. Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν και ταυτόχρονα εντυπωσιάστηκαν όταν ήρθαν σε άμεση επαφή με τα νέα εκθέματα του μουσείου, που είναι οι στολές των ευζώνων της "Προεδρικής Φρουράς".

Το δεύτερο τμήμα, την Τετάρτη, ξεναγήθηκε επίσης από τον συλλέκτη και υπεύθυνο του μουσείου Κανέλλο Ντόντο. Τα εκθέματα εντυπωσίασαν τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι παρακολούθησαν με προσήλωση την όλη ξενάγηση. 
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι μικροί μαθητές γνώριζαν πολλά ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα σχετικά με την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα, γεγονός που τιμά όλους τους εκπαιδευτικούς του 1ου Νηπιαγωγείου Βέροιας. 
Στο τέλος οι μικροί μαθητές ενθουσιασμένοι επιφύλαξαν μία έκπληξη για τον Κανέλλο Ντόντο, καθώς ως ανάμνηση της επίσκεψης στο μουσείο, οι μαθητές του προσέφεραν μία μεγάλη ζωγραφιά με έναν στρατιώτη που έφτιαξαν οι ίδιοι με μία ευχαριστήρια αφιέρωση. 

Οι άριστες εντυπώσεις εκπαιδευτικών και συνοδών γονέων, και των δύο τμημάτων, αποτυπώθηκε για στο "βιβλίο επισκεπτών" του μουσείου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο