"Μπατάκι" ο Δήμος Βέροιας - Πήρε δανεικά και... αγύριστα για να πληρώσει το Ηρώο

"Μπατάκι" ο Δήμος Βέροιας - Πήρε δανεικά και... αγύριστα για να πληρώσει το Ηρώο!

Ήθελε ο Δήμος Βέροιας λεφτά για μπορέσει να δώσει προκαταβολή στον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο για να παραδώσει το Ηρώο της πλατείας Ωρολογίου και ζήτησε... δανειακή διευκόλυνση από τον Βεροιώτη εργολάβο Ηλία Μπαλή, προκειμένου να "ξεπεράσουν την γραφειοκρατία και να μπορούν να γίνονται οι καταθέσεις στεφάνων"... 
Έλα όμως που ο Δήμος Βέροιας - όπως τουλάχιστον αναφέρει σε αγωγή του ο Ηλίας Μπαλής - αποδείχθηκε... μπατάκι και δεν του επέστρεψε τις 30.000 ευρώ που - έπειτα από πιέσεις, όπως αναφέρει - του ζήτησαν...

Δείτε δύο αναρτήσεις του pliroforiodotis.gr σχετικά με το θέμα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:Βέροια: Με δανεικά και αγύριστα εργολάβου πληρώθηκε το ηρώο Βαρώτσου - Αγωγή του εργολάβου για τα χρήματα

Αγωγή κατά του δήμου Βέροιας με την οποία διεκδικεί 30.000 ευρώ κατέθεσε ο εργολήπτης δημοσίων έργων Ηλίας Μπαλλής. Ο κ. Μπαλλής υποστηρίζει ότι στα τέλη του Σεπτέμβρη του 2009, ο τότε αντιδήμαρχος Παύλος Παυλίδης και η δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου του ζήτησαν ως εκπρόσωποι του δήμου Βέροιας επιμόνως, να διευκολύνει ταμειακά τον δήμο, καταβάλλοντας ο ίδιος απευθείας στον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο 30.000 ευρώ για την κατασκευή του ηρώου στην πλατεία Ωρολογίου, ώστε είναι έτοιμο το έργο εγκαίρως και να τηρηθεί η δέσμευση της δημάρχου προς τους δημότες. 

Ο κ. Μπαλλής υποστηρίζει ακόμη ότι δήμαρχος και αντιδήμαρχος του υποσχέθηκαν πως μέσα σε 15 ημέρες θα έπαιρνε τα χρήματά του πίσω. "Οι εκπρόσωποι του δήμου Βέροιας μου ανέφεραν ότι ήταν δυνατόν να λάβει ο ίδιος ο δήμος τα χρήματα στα ταμεία του και στην συνέχεια να τα αποδώσει στον κ. Βαρώτσο, για λόγους δημοσίου λογιστικού ενώ όπως με διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι του δήμου, ο δήμος Βέροιας ανέμενε δήθεν την άμεση εκταμίευση της σχετικής δαπάνης που αφορούσε την αμοιβή του κ. Βαρώτσου, η οποία και θα μου αποδίδονταν προς εξόφληση του δανείου" αναφέρει στην αγωγή του ο κ. Μπαλλής. 

Ο κ. Μπαλλής υποστηρίζει επίσης ότι πείσθηκε από την δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο να καταβάλλει το ποσό στον κ. Βαρώτσο και υπέγραψε μάλιστα και σύμβαση δανείου με τον δήμο Βέροιας για τα 30.000 ευρώ. Ο κ. Μπαλλής τονίζει ότι κατέθεσε τα χρήματα στον λογαριασμό του κ. Βαρώτσου αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις δημάρχου και αντιδημάρχου, τα χρήματα δεν επιστράφηκαν. 

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή Βέροιας και ορίστηκε δικηγόρος που θα υπερασπιστεί τον δήμο Βέροιας στην εκδίκαση της αγωγής. 

Στην τοποθέτησή του ο σύμβουλος της μειοψηφίας Απόστολος Νεστορόπουλος ζήτησε όταν το θέμα τελεσιδικήσει οικονομικά, να γίνει ΕΔΕ στον δήμο και να οδηγηθεί η υπόθεση στην δικαιοσύνη. "Πρόκειται για παράνομη διαδικασία. Να μην οριστεί δικηγόρος" πρότεινε ο κ. Γκαμπέσης. 


Χ. Ουσουλτζόγλου: "Ναι, εργολάβος πλήρωσε μέρος της αμοιβής του Βαρώτσου"

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας μεταφέρθηκε το θέμα της αγωγής που κατέθεσε ο Βεροιώτης εργολήπτης δημοσίων έργων Ηλίας Μπαλλής, ο οποίες διεκδικεί από τον δήμο 30.000 ευρώ (δείτε το θέμα αναλυτικά εδώ) γιατί πλήρωσε ένα μέρος της αμοιβή του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, για το ηρώο στην Πλατεία Ωρολογίου. 

Το θέμα τέθηκε από τον σύμβουλο της μειοψηφίας Απόστολο Νεστορόπουλο και η απάντηση τόσο της δημάρχου όσο και του τότε αντιδημάρχου Παύλου Παυλίδη ήταν ότι πράγματι ο εργολάβος διευκόλυνε ταμειακά τον δήμο πληρώνοντας τα 30.000 ευρώ στον κ. Βαρώτσο. 

Η δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι όλα αυτά έγιναν για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες που προέκυψαν και να μην γίνονται οι καταθέσεις στεφάνων στο Δημαρχείο. Η κ. Ουσουλτζόγλου είπε επίσης ότι ο εργολάβος τα χρήματα τα έδωσε στον Βαρώτσο και όταν αυτός πληρωθεί για το έργο τότε θα επιστραφούν. Ο Βεροιώτης εργολάβος όμως την αγωγή την κατέθεσε εις βάρος του δήμου Βέροιας και σε αυτήν υποστηρίζει ότι υπάρχει υπογεγραμμένη και δανειακή σύμβαση με τον δήμο.

"Όσο κι αν ψάξετε δεν θα βρείτε κανένα σκάνδαλο" είπε η κ. Ουσουλτζόγλου απειλώντας παράλληλα με μηνύσεις όσους δώσουν στο συμβάν διάσταση σκανδάλου.

Πάντως, όποιους λόγους κι αν επικαλέστηκε η δήμαρχος, τέτοια διαδικασία "ταμειακής διευκόλυνσης" ή δανείου από εργολήπτη δημοσίων έργων, χωρίς να γνωρίζει μάλιστα και το δημοτικό συμβούλιο, δεν προβλέπεται.

ΔΕΙΤΕ βίντεο του Verianet.gr από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας:


Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

 1. Δημήτρης Χ.4/10/13, 1:56 μ.μ.

  Αγαπητοί διαχειριστές του in Veria. Από το θέμα αυτό νομίζω

  ότι προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

  1) Πως δέχθηκε ο κος Μπαλής να καταβάλει το ποσό αυτό (30.000) χωρίς σχετική

  έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου; Μήπως αποσκοπούσε στην εξασφάλιση εύνοιας, με

  ότι αυτό συνεπάγεται;

  2) Γιατί η Δήμαρχος δεν ενημέρωσε το Δημ. Συμβούλιο;

  3) Από που θα δίνονταν πίσω τα χρωστούμενα στον κ. Μπαλή;

  Έχω την εντύπωση (και μακάρι να κάνω λάθος) ότι η υπόθεση δεν είναι ένα απλό

  σκάνδαλο αλλά βρωμάει έντονη διαπλοκή!

  Στην οποία ευθύνη φαίνεται ότι έχουν και η Δήμαρχος και ο Μπαλής. Μακάρι να

  διαψευστώ! Θα περιμένω να μάθουμε τι πραγματικά κρύβεται στην όλη υπόθεση (αν

  κρύβεται κάτι και δεν είναι ξεκάθαρο τη συνέβη)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τσίτσος Μιχαήλ4/10/13, 5:27 μ.μ.

  Εγω να πω , πως αν αυτο ειναι ηρωο , εγω ειμαι κινεζος (δε λεω αστροναυτης , γιατι ποτέ δεν ξερεις).
  Το ηρωο πρεπει να εμπνεει .
  Αυτο το ενυδρειο τι εμπνευση να δωσει;;;
  Τουλαχιστον βαλτε μεσα και κανα ψαρακι να αμορφηνει , και να πιασει τοπο ωστε να εκπληρωθει ο σκοπος κατασκευης του.
  Τοσοι και τοσοι Βεριωτες καλλιτεχνες , γιατι επρεπε να παμε σε καποιον βαρωτσο;;;;
  Ενας Βεριωτης καλλιτεχνης θα εκαμνε ενα ομορφο ηρωο , το οποιο θα αντιπροσωπευε την πολη μας .
  Ο καθε τοπος , εχει τα δικα του τραγουδια , τις δικες του φορεσιες , τη δικη του ρυμοτομια , την δικη του αυρα.
  Μονο ενας ντοπιος καλλιτεχνης , μπορει να αποδωσει τα του τοπου του μεσα απο ζωγραφικη , μεσα απο γλυπτικη μεσα απο ποιηση ή πεζογραφια.
  πες τωρα σ εναν ξενο να γραψει το ποιημα η πολη μου η Βεροια , και να το παραγγειλεις σε εναν αθηναιο , που ποτέ δεν αναπνευσε εδω , που ποτέ περπατησε τους δρομους μας , που δεν ερωτευτηκε εδω , που δεν μεγαλωσε εδω , που δεν επαιξε στις αλανες μας.
  Και πηγανε και παραγγειλανε το ηρωο μας σε εναν ξενο που τελικα μας εφερε ενα ενυδρειο χωρις ψαρακια και νερο , μα το γεμισε με αλλα ασχετα πραγματα.
  Τουλαχιστον , αν το ενυδρειο ειχε νερο , θα αντιπροσωπευε την πολη μας , ως προς το ονομα της , οπου Βεροια φερω ροας , το αντιθετο δηλαδη του river ροας φερω.
  Βεβαια μεσα στις τοσες αηδιες της πολης μας και μια παραπανω. Τι να κανουμε.Μονο που σε αυτην την αηδια καταθετουμε στεφανια σε προγονους.
  Το ηρωο , πρεπει να ειναι ηρωο αλλιως να το ονομασετε διαφορετικα.
  Αν οι προγονοι μας ησαντε δελφινια ή γουλιανοι , γριβαδια ή πλακιτσες , να καναμε τετοιο ηρωο. Θα ητανε μια χαρα . Οι πλακιτσες και τα γριβαδια μαζι με τα πρικια , καταθετουνε στεφανι , τιμη στους ηρωικους τους προγονους .
  Κυριε Βαρωτσο , δεν εχω κατι μαζι σου , αλλα το εργο σου αν ειναι δικο σου , δεν ειναι γι εδω . Και αν αγνωστος μεταξυ αγνωστων ερθεις στη Βεροια ( ετσι κι αλλιως δε θα σε αναγνωρισει κανεις )αν ερθεις λοιπον και αρχισεις και ρωτας τους Βεριωτες να σου πουνε τη γνωμη τους για το ΗΡΩΟ σου , φοβαμαι πως ουτε εναν δε θα βρεις που να του αρεσε.
  Γιαυτο κυρια δημαρχε , μια που το χρωστατε το ηρωο μας , επιστρεψτε το πισω για να μην υπαρχουνε αλλες απαιτησεις , και ασχοληθειτε καλυτερα με τις λακουβες που χασκουνε στη Βεροια.
  Και να μη ξεχναμε οτι απο μια τετοια ξεχασμενη λακουβα στο οδοστρωμα λιγο πιο κατω απο την βιλα Αρζογλου , σκοτωθηκε ενα παιδι , κι ενα αλλο τραυματιστηκε βαρια . που αν ειχανε κλειστει στην ωρα τους το παιδι θα ζουσε(ας μη το πω δολοφονια εξ αμελειας)
  Το ηρωο πρεπει να εμπνεει σεβασμο , ψυχικη αναταση και περηφανια.
  Φαινεται πως αυτα στις μερες μας λειπουνε , και οτι φτιαχνουμε ή λεμε , μας αντιπροσωπευει.
  Σημερα η εμπνευση μας , οι μνημες των προγονων μας , η περηφανια μας ειναι συμπυκνωμενα σ ενα ενυδρειο που χασκει αδειανο στην καταστραμενη πλατεια Ωρολογιου .
  Ενα ενυδρειο που δεν φροντισαν να του φτιαξουνε και μια πορτα , να μην ειναι σκονισμενο μονιμα .
  Ενα ενυδρειο το οποιο δεν βλεπει κανεις , γιατι καποιοι φροντισανε να ειναι μονιμα η πλατεια ωρολογιου αδειανη .
  Κριμα
  Κριμα γιατι σε καποιες πολεις του κοσμου υπαρχουνε πανεμορφα ηρωα , που μπροστα τους καιει ασταματητα φλογα .
  Κριμα γιατι το ονομα αυτης της πολης ειναι γραμμενο στην ιστορια , και στην Καινη Διαθηκη , και το ονομα της διαβαζεται απο εκατομυρια ανθρωπους σε ολο τον κοσμο , μεσα απο τις Επιστολες του Αποστολου Παυλου .
  Κριμα γιατι αυτη η πολη κουβαλαει την ενδοξη ιστορια της Μακεδονιας . Της ΜΑκεδονιας που εφτασε μεχρι τις ινδιες.
  Η παναρχαια προιστορικη πολη της Βεροιας εχει και μια αλλη πρωτια μεσα στην αχλυ της ιστοριας . Πρεπει ναναι η μοναδικη πολη που απο την ιδρυση της , δεν σταματισε στιγμη να κατοικειται.
  Η Βεροια η παγκοσμια πολη ,
  το παναρχαιο διαμαντι
  η Βεροια Ενυδρειο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πολυ σωστα !!! να βαλουν ψαρακια για να πηγαινουμε για ψαρεμα!!! πολυ πρωτοτυπο για την Βεροια ! αλλωστε στον Αλιακμονα δεν μπορουμε να παμε καθ'οτι με ολα αυτα που ριχνουν εκει μεσα δεν εχει μεινει ψαρι ζωντανο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κύριε Δημήτρη Χ. μην ανησυχείτε καθόλου.
  Για άλλη μία φορά θα λάμψει η αλήθεια, το μαχαίρι θα μπεί βαθιά στο κόκαλο, θα χυθεί άπλετο φώς στην υπόθεση.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Α! δεν το έκανε κάποιος Αλβανός γλύπτης το ηρώο;
  Το λέω γιατί γενικά με την "ανάπλαση" που έγινε στην πλατεία επί δημαρχίας Σκουμπόπουλου η πλατεία θύμισε έντονα κάποια πλατεία στα Τίρανα...!!! Η κακογουστιά σε όλο της το μεγαλείο και επιθυμεί ο κύριος αυτός να ξαναβγεί δήμαρχος...!!!
  Τα ίδια χάλια φυσικά με την νέα ανάπλαση made by Χαρούλα Οσουτζόγλου η οποία ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ γεμίζοντας την επιπλέον τσιμέντο.
  Γιατί ΠΑΛΙ αυτό έγινε και με αυτήν την ...."ανάπλαση" γέμισαμε τσιμέντο και όχι πράσινο (γρασίδι-λουλούδια).
  Αφήστε να βγεί στα ¨πράγματα¨ κανένας νέος άνθρωπος και εσείς οι μούμιες του παρελθόντος να μας αφήσετε την γωνιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο